ERÜ'ye hayırsever damgası

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), hayırseverler ile büyüdü.

Erciyes Üniversitesi'nden elde edilen bilgilere göre, bugüne kadar üniversite için yapılarak eğitime bağışlanan çeşitli bina, bahçe ve eğitim adına yapılan yatırımların sayısının 50'nin üzerine çıkarak 55'i bulduğu öğrenildi. Bu rakam ile hayırseverler, ERÜ'de eğitime damgasını vurdu.
11 YATIRIM DAHA YOLDA
Adı hayırseverlikle birlikte anılan Kayseri'nin hayırsever zenginleri, Kayseri'nin ilk ve köklü üniversitesi olan Erciyes Üniversitesi'ne bugüne kadar aralarında pist, konukevi, hastane, fakülte binası, araştırma merkezi, enstitü, bakımevi, konferans salonu, atölye ve bunun gibi daha birçok bağışa imza atarken, bugüne kadar 55 adet olan bu bağış miktarının devam ettiği ve 11 adet bağışın da sürdüğü kayıtlara geçti. Yapımı devam eden İlaç Geliştirme Merkezi, ilçelere yüksekokul binaları, ve kütüphane gibi bağışların da tamamlanmasıyla toplam bağış ile yapılan yatırım adedinin 66'ya ulaşacağı belirlendi.
ERÜ'de hayırsever zenginlerin bağışlarıyla dikkat çeken eğitime hayırların, ihtiyaçlar ve talepler arttıkça daha fazlalaşacağı öngörülüyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme