Eski Tip Çalı Süpürge bile bakın ne kadar zamlandı!

Kayseri'de bir zincir markette satılan eski tip çalı süpürgenin fiyatı bir yılda yüzde 150 oranında zamlandı. Bu tip artışlar, keyfi zamların tüm ürünlere yansıtıldığını gösterdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kayseri'de pek çok kişi tarafından nostalji amacıyla satın alınan eski tip çalı süpürgenin fiyatı bir yılda yüzde 150 oranında zam gördü. Bu artış, 'bu kadar da olmaz' dedirtti.

Kontrolsüz fiyat artışları, son birkaç yılda ülkenin en büyük sorunlarından biri haline geldi. Yapılan çağrı ve denetimlere rağmen, fiyat artışları kontrol altına alınamıyor.

Yüksek enflasyon fiyat algısını ortadan kaldırdı. İğneden ipliğe her tüm mal ve hizmetlerin fiyatı sürekli artış gösterirken, maliyet ve işçiliği olmayan bazı ürünlere biçilen fiyat da pes dedirtiyor. Kayseri'de pek çok kişinin nostalji veya süs amacıyla satın aldığı eski tip çalı süpürgenin fiyatının 1 yıl içinde yüzde 150 oranında yükseldiği görüldü.

Geçtiğimiz yıl bu aylarda 50 TL'ye satılan ot süpürgesinin fiyatı, son gelen zamla birlikte 125 TL'ye çıkarıldı. Maliyet ve işçiliği olmayan bu tip bir ürüne bile 1 yılda bu kadar zam yapılması, fiyat artışlarındaki keyfiliği gösterirken, bu fiyatı gören vatandaşlara da 'pes' dedirtti.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme