Ev Yapımı Çikolatalı Kurabiye Tarifi: Pratik Tarifler 

Evde kolay ve lezzetli Çikolatalı Kurabiye tarifi yapmaya ne dersiniz? Çay saatleriniz ayrı bir renk kazanacak. Çikolata sevenler ve tatlı krizi tutanlar için bulunmaz bir tarif ile karşınızdayız. Tatlı Haberleri ve Kurabile haberleri için doğru yerdesiniz. Detaylar Haberimizde!

Canınız Çikolata mı çekti, doğru yerdesiniz, bugün Çikolatalı Kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Evinizde kolayca lezzetli bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif favorileriniz arasına girecek. Bu Çikolatalı Kurabiye tarifi, çay saatlerinize ayrı bir renk ve tat katacak. Tatlı haberleri ve kurabiye haberleri için bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Tarifimize geçelim mi?

Çikolatalı Kurabiye tarifi Malzemeleri:

160 gr bitter çikolata
1 yumurta
100 gr tereyağı veya margarin
3/4 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1'er su bardağı iri kırılmış fındık ve damla çikolata

Hazırlanışı:

Fırını 180°C'ye ayarlayın ve fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
Büyük bir kapta tereyağı ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta ve vanilya özütünü ekleyerek iyice karıştırın.
Un, karbonat ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Kuru malzemeleri karışıma ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edilene kadar karıştırın. Son olarak da çikolata ekleyin.
Hamurdan küçük parçaları alarak yuvarlayın ve tepsiye dizin. Kurabiyeleri 10-12 dakika veya altın rengini alana kadar pişirin.
Fırından çıkarılıp 5 dakika tepside dinlendirildikten sonra tel ızgara üzerine alın ve soğumaya bırakın. Bugün Çikolatalı Kurabiye tarifi ile karşınızda olduk. Bu kurabiye çay saatlerinizi tatlandıracak mükemmel bir seçenek olacak. Hem hazırlaması kolay hem de lezzetli bu kurabiyeler için şimdiden afiyet olsun. Tatlı haberleri ve kurabiye haberleri için bizi takip etmeye devam edin. Başka bir lezzet turunda görüşmek üzere hoşça kalın.

Çikolatalı Kurabiye tarifinin püf noktası olarak malzemeleri oda sıcaklığında tercih edin ve fırını daha önceden ısıtın.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme