Ev Yapımı İrmik Helvası Tarifi: Pratik Tatlı Tarifi - Türk Mutfağı
Evde kolay ve hızlı bir şekilde irmik helvası yapmaya ne desiniz? Bu tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Lokum kıvamında, pratik ve lezzetli ev yapımı irmik helvası için adım adım tarifimize göz atın. Türk Mutfağının enfes lezzet turuna hazır mısınız?
İrmik helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olarak yapması ve lezzetiyle eskimeyen bir tat. Lokumun kıvamında, damak zevkinizi şenlendirecek bu enfes lezzet, sizin ve misafirleriniz için çay saatlerinin yanı sıra özel günlerde de sofraları taçlandırır. İster sıcak sıcak , ister ılık; isterse de dilediğiniz bir vakitte tercih edebileceğiniz bir tat deneyimi sunuyor.
İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler;
2 su bardağı irmik
1.5 su bardağı şeker
125 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı süt
1 su bardağı portakal suyu
2 portakalın kabuğu
2-3 avuç ceviz içi
Ev yapımı irmik helvasının sırrı, taze teknikler ve doğru pişirme tekniğindedir. Pratik tarifimizle, mükemmel bir irmik helvasını adım adım hazırlayabilirsiniz. İşte karşı konulmaz irmik helvası tarifimizin yapılışına geçelim mi?
Tereyağını bir tavada eritin.
Eritilmiş tereyağının üzerine sıvı yağı ekleyin.
İrmiği sürekli olarak kavuralım.
Cevizi ve rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyin. İrmiğin rengi hafifçe dönene kadar kavurmaya devam edin.
Ocağın kapatıp, taze sıkılmış portakal suyu ekleyin.
Süt ve portakal suyunun tamamen çekmesini bekleyin.
Süt ve su çekildiğinde şekeri ekleyin. Şeker tamamen eriyene kadar, sürekli karıştıralım 2-3 dakika çevirelim.
Pişen helvayı 5-10 dakika dinlendirin.
Dinlendirilmiş irmik helvasını sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Not: İrmik helvası, sıcakken veya soğuyunca da oldukça lezzetlidir. Yanında dondurma veya kaymakla da servis yapabilirsiniz.
Tarif ayrıntıları
Eğer irmik helvasını daha önce hiç yapmazsanız, bu tarife mutfağınızda harikalar yapabilirsiniz. Unutulmaz, lezzetli bir irmik helvası için taze malzemeler tercihi, sürekli aralıklı ve sabırla kurtuluş en önemli püf noktalarıdır.