Evde bir adet soğanınız varsa bu tarifi mutlaka deneyin! - Pratik Tarifler - Türk Muftağı
Evde pratik ve hızlı kahvaltı hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre... Sadece bir adet soğanla yapacağınız Türk mutfağı kahvaltılık yemeğin detayları Kayseri Anadolu Haber'de...
Evde pratik, hızlı ve az malzemelerle şipşak bir kahvaltı hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre. İşte bir adet soğan ile Türk mutfağı kahvaltı detayları....
Türk Mutfağı zengin çeşitliliği ile ünlüdür. Doğusundan batısına, güüneyinden kuzeyine ülkenin dört bir yanı eşsiz lezzetlerle doludur. Son zamanlarda vatandaşlar iş yoğunluğu veya farklı etkenlerden dolayı sabah hemencecik kahvaltı hazırlayıp yemek istiyor. Sütlü soğan kavurması ise pratik hızlı ve az malzemeli yapımı ile son zamanlarda popüler hale geldi.
Kahvalıda parmaklarınızı yedirtecek sütlü soğan tarifinin az malzemeleri ile yapımı da çok basit!
- Kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı soğuk süt
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerine hazırlayacağınız sos ile kavurmanız enfes bir lezzete kavuşacak!
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 Yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 yemek kaşığı tereyağ
Sütlü Soğan kavurması nasıl yapılır?
Öncelikle soğanları bir güzel soyup yıkayın. Bir tavada tereyağ ve zeytinyağını kızdırın. Ardından doğradığınız soğanları da ekleyerek rengi ölene ve yumuşayana kadar kavurun. Soğanlar yumuşadıktan sonra üzerine unu da ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. Sonra sütü dökün. Kıvam alana kadar iyice karıştırın.
Üzeri sosu hazırlarken ise yağları ısıtın ve üzerine toz biberi dökerek yağı iyice kızdırın.
Türk Mutfağı tariflerinde sınır yok. Başka bir lezzet turunda görüşmek dileğiyle. Afiyet olsun..