Evde Kolay Kazandibi Tarifi - Üstelik Tavada!
Tabaklarda lezzetli bir tat arayanlar için, kazandibi geleneksel bir tatlı olmasına rağmen aslında kolayca yapılabilen bir tarife sahiptir. Evlere misafir olacak tavada kazandibi tatlısını, artık hep bu şekilde yapacaksınız. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Sütlü tatlıların vazgeçilmezi kazandibi, benzersiz yanık tadıyla diğer tatlılardan ayrılır ve özellikle yaz aylarında tercih edilir. Bu dönemde, şerbetli tatlıların popülerliği azalırken, sütlü tatlılar tercih edilme eğilimi gösterir. Ev yapımı kazandibi, genellikle zor olarak algılansa da aslında oldukça pratik bir tarife sahiptir.
Tabaklarda lezzetli bir tat arayanlar için, kazandibi geleneksel bir tatlı olmasına rağmen aslında kolayca yapılabilen bir tarife sahiptir. Evlere misafir olacak tavada kazandibi tatlısını, artık hep bu şekilde yapacaksınız. İşte tarifin detayları;
Malzemeler;
Muhallebisi için;
1 adet yumurta sarısı
1 litre süt
3 yemek kaşığı pirinç unu (normal un da koyabilirsiniz)
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı+ 2 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Tavanın içerisi için;
5 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı;
Muhallebisi için vanilya hariç tüm malzemeleri karıştıralım ve kıvama gelince vanilya ekleyip altını kapatalım. Tavanın her yerine gelecek şekilde pudra şekerini yayalım.
Kısık ateşte hiç karıştırmadan pudra şekerinin karamel rengini almasını bekleyelim. Rengini alınca muhallebiyi ekleyelim ve tavayı arada bir çevirerek 15 dakika kısık ateşte pişirelim.
Daha sonra dolaba kaldıralım ve 2 saat dinlendirelim. Dinlenen kazandibini bıçakla keselim. Ters çevirerek servis edelim. Afiyet olsun...