Evde Kolay Kazandibi Tarifi

Tabaklarda lezzetli bir tat arayanlar için, kazandibi geleneksel bir tatlı olmasına rağmen aslında kolayca yapılabilen bir tarife sahiptir. Ev yapımızı kazandibinin tarifi ve püf noktalarının detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Sütlü tatlıların vazgeçilmezi kazandibi, benzersiz yanık tadıyla diğer tatlılardan ayrılır ve özellikle yaz aylarında tercih edilir. Bu dönemde, şerbetli tatlıların popülerliği azalırken, sütlü tatlılar tercih edilme eğilimi gösterir. Ev yapımı kazandibi, genellikle zor olarak algılansa da aslında oldukça pratik bir tarife sahiptir. Kendi mutfağınızda lezzetli bir kazandibi hazırlamak isterseniz, işte size özel derlediğimiz kolay kazandibi tarifi;

Malzemeler;

6 su bardağı süt

2 yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

Hazırlanışı;

Öncelikle orta boy bir tencereye bütün malzemeleri alarak karıştırıyoruz. Muhallebimiz kaynamaya başlayınca, tereyağını ve vanilyasını dökerek muhallebimizi 5 dakika kadar pişiriyoruz. Orta boy alüminyum tepsiye bolca tereyağı sürüyoruz ve 3 yemek kaşığı kadar tepsiye şeker döküyoruz. Şekerin her yere aynı miktarda dağılmasına dikkat edelim.

Sonra pişmiş muhallebiyi tepsiye döküyoruz ve orta ateşte sürekli olarak çevirerek muhallebiyi pişiriyoruz. 25-30 dakika yeterli burada önemli olan tepsiyi sürekli çevirerek kontrollü pişirmek kenar kısımların da pişmesine özen göstermek biraz dibi tutan muhallebinin kokusu biraz çıkar. O zaman hemen ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat bekletiyoruz. Sonra istediğiniz gibi dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme