Evde Sucuk yapmak da lüks oldu!
Kurban Bayramı'nda etini sucuk yaparak değerlendirmek isteyenler, baharatçıların yolunu tuttu. Peki, Kayseri usulü sucuk için hangi baharatlar gerekli? Fiyatları nelerdir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı.
Bu bayramda kurban etini kimi vatandaş, pastırma kimisi de sucuk yaparak değerlendirecek. Dolayısıyla bu günlerde baharatçılarda büyük yoğunluk baş gösterdi. 20 yıldır Kayseri'de baharatçılık yapan Sedat Ataseven, özellikle Kurban Bayramı'nda yoğunluk yaşadığını söyledi.
Baharatçılarda bayramdan bir hafta öncesinden yoğunluk başladığını belirten Ataseven, şu ifadeleri kullandı, “Kayseri halkı her Kurban Bayramı'nda düzenli olarak sucuk yaptığı için genelde bayramdan bir hafta önce başlar yoğunluğumuz, Bayramın 3. ve 4. gününe kadar devam eder.”
Sucuk içi baharatların toplam fiyatı nedir?
Baharatçı Ataseven, geçen seneye göre baharatlarda yüzde 70 bir artışın olduğunu söyledi. Evde kolayca yapılabilecek Kayseri usulü sucuk için hangi malzemelerin gerekli olduğunu dile getiren Sedat Ataseven Anadolu Haber'e şöyle anlattı: “Sucuk içi için; Tatlı toz biber, acı toz biber, karışık baharat, ilave olarak, sarımsak ve tuz. Toplam fiyatları ise, kalitesine göre değişkenlik gösterir, yani iyi bir sucuk yapılmak isteniyorsa, 10 kiloluk baharatın toplamı 200 lira tutar. Bir kilo soyulmuş sarımsağın kilosu ise 40 TL, bağırsak ise en iyisi olmak şartıyla 100 TL yani toplam 340 TL'ye, 10 kilo sucuk elde edilir.”
Geçen seneye göre fiyat farkımız var'
Geçen sene Kurban Bayramı'nda baharat fiyatlarının bu yıla nazaran daha uygun olduğunu vurgulayan Ataseven, “Geçen seneye göre fiyat farkımız var. Yüzde 70 gibi bir fiyat artışı yaşandı. Geçen seneki 10 kiloluk malzeme fiyatı 120 TL tutuyordu” ifadelerini kullandı.