Evinin her yeri örgü ile kaplı

Kayserili Emekli İngilizce Öğretmeni Ayşegül Selçuki Uslu, yaşadığı bir olay sonrası gençlere nasıl faydalı olabiliriz düşüncesiyle örgü örmeye başladı. Evinin her yerini ördüğü örgülerle kapladı. Uslu hikayesini, Kayseri Anadolu Haber'e anlattı.

Kayserili Emekli İngilizce Öğretmeni Ayşegül Selçuki Uslu, aracıyla yavaş şekilde seyir halindeyken genç bir kızın Uslu'nun aracına çarpması sonucu gençlere nasıl faydalı olunabilir, ekrandan biraz daha nasıl uzak tutulabilir düşüncesiyle örgüye başladı.

Kısa zamanda örgü öğrenen Uslu, şimdi 7'den 70'e herkese örgü eğitimi veriyor.

Örgüyü tutku haline getiren Uslu, halı, kilim, perde, saksı ve koltuk gibi evinin her yerinde örgüye yer veriyor.

Örgü örmeyi aşk diye nitelendiren Uslu, ilk zamanlar malzeme temini yaptığı esnaf arkadaşının motivasyonu ile ücretsiz eğitim verdiğini anlatarak, "Kendi tasarladığım kıyafetler dışında hiçbir şey giyinmez oldum. Etektir pantolondur hepsi dikiş de olsa mutlaka bir yerine bir örgü koyuyorum filan yani tam bir aşk oluştu." dedi.

Uslu, son dönemde popüler markaların el örgüsü ürünlerinin moda olduğunu ve gençlerin burada kendi el emekleriyle istediği modeli üretebilmelerine katkı sağladığını söyledi.

2016 yılında eşini Rize'de rafting kazasında kaybeden Uslu, bu olayın da örgüye merak salmada etkili olduğunu kaydederek, "Kendimi oyalama ve farklı şeyler düşünmeye çalışmak istedim çünkü gözümün önünde olan bir olaydı." ifadesini kullandı.

Uslu, eşinin vefat ettiği zamanda 2 saatte bir yeni örgü projesine geçtiğini belirterek şöyle konuştu:

"Sadece malzemecim Şükran Hanım vardı. O zaman yeni tanışmıştık ve benim geçmişimi bilmiyordu. Sadece bir dert var ortada. Çılgınlar gibi ip alan birisi ve aldığı ipe 'Ayşegül abla ben senin gibisini görmedim.' diyordu. 'İpi alıyorsun iki saat sonra ürünün resmini koyuyorsun?' derdi."

Örgüye başlamada temel hedefinin 'çocuklara hobi edindirme' olduğunu söyleyen, Ayşegül Selçuki Uslu, "Mesela gençlere soruyorum ne yapmaktan hoşlanırsınız diye. İşte ben film seyrederim, müzik dinlerim… Hani hobiden kastım bu değil benim. Ortaya çıkan bir üretimden bahsediyorum. Üretken olmaktan. Mesela film izliyoruz o zamanı keyifli geçiriyoruz ve bitiyor. Ben bunları hobi olarak nitelendirmiyorum." dedi.

Yurt dışına satış başladı

Yaptığı ürünlere talep artığı olduğunu anlatan Uslu, örgü projelerinin kişisel siparişlere dönüştüğünü söyledi.

Son dönemde de yurt dışına açıldıklarını belirten Uslu, "Herkes özeldir. Herkese özel çalışma." dedi.

Uslu, kadınların kendi mutlulukları adına zamanlarını doldurmalarını istediğini belirterek, bu işin eğitim boyutunda her zaman olacağını ve bırakmayacağını kaydetti.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme