EYT düğümü çözüldü

Milyonların merakla beklediği, yıllardır gündemde olan EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu kökten çözüldü. Kayseri Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı İsmail Yılmaztürk, 'Yıllardır verdiğimiz mücadelemizin meyvelerini aldık' dedi.

Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılan EYT düzenlemesi için müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. EYT'de yaş şartı tamamen kalktı. Buna göre, 1999 öncesi sigortalı olan kadınlar 20, erkekler ise 25 yılı doldurmuş ve 5.000 prim günü tamamlamışsa emekli olacak. Düzenleme ile ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde edecek.

“MÜCADELEMİZİN MEYVELERİNİ ALDIK”
Kararın Resmi Gazete'de yayınlanacağı günü beklediklerini söyleyen Kayseri Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı İsmail Yılmaztürk, “Karar Resmi Gazete'de yayınlanana kadar da bir şey söyleyemeyiz ama inşallah beklentilerimizi karşılayacak gibi gözüküyor şu an. Yıllardır verdiğimiz mücadelemizin meyvelerini aldığımızı düşünüyoruz. Bu mücadelede de çok büyük emek veren, bizimle beraber mücadelede yol yürüyen kader arkadaşlarıma, özellikle yönetici arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Cumhurbaşkanımız evet müjdeyi bize verdi ama Resmi Gazete'deki teknik detayları gördükten sonra kutlamalarımızı yapacağız. Şimdi biz yola çıkarken hep şunu demiştik. Biz tünelin ucunda bir ışık gördük ve bu ışıktan çıkarken kimseyi dışarıda bırakmak istemiyoruz. Orada kimse kalmadan biz o tünelden çıkacağız inşallah.” dedi.
“YALNIZCA SGK'YA GÜVENİN”
Vatandaşlara uyarılarda bulunan Başkan Yılmaztürk, “Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan aldığımız bilgilere göre şunları söylemek isterim. Hiç kimsenin vekalet veya başka bir işlerle uğraşmasına gerek yok. SGK kesinlikle iyi bir ekiple çok iyi bir şekilde çalışıyor. Hiç kimsenin mağdur olmayacağı şekilde en kısa sürede aylıklarının bağlanabileceği bilgisini de bizzat müdür beyden aldım. Bu konuda da arkadaşlarımızın mutlaka iki gün içerisinde askerlik borçlanması, doğum borçlanması gibi müracaatlarını yapmalarını öneriyoruz. Gerek ya devlet üzerinden, gerek sosyal güvenlik kurumlarında yapabilirler. Bunu yaptıkları takdirde yeni yıla geçmeden zamlı tarifeler olmadan 30 gün içerisinde yatırabilirler borçlanmalarını. SGK'da kuyruklar oluşmuş ben buradan vatandaşlara şu uyarıda bulunmak istiyorum. Mutlaka arada dolaşıp bir şeyler diyenler olacaktır. Kimsenin sözüne güvenmeyin. En sağlıklı bilgiyi Sosyal Güvenlik Kurumu'nda görev yapan memurlara, çalışanlardan alabilirler. Yalnızca SGK'ya güvensinler. Çok tabii yoğunluk var orada. Eğer soru sormak isterlerse, biz de derneğimiz olarak her zaman hazırız.” ifadelerini kullandı. >>Selma Kan

Bakmadan Geçme