Ferahlık Dolu Nefis Limonlu Muhallebi Tarifi- Pratik Tatlı Tarifi
Sıcak yaz günlerinde hem hafif hem de ferahlatıcı bir tatlı arayanlar için mükemmel bir seçenek 'Limonlu muhallebi'. Detaylar haberimizde...
Sıcak yaz günlerinde hem hafif hem de ferahlatıcı bir tatlı arayanlar için mükemmel bir seçenek 'Limonlu muhallebi'. Bu lezzetli tatlıyı hazırlamak için gerekli malzemeler arasında süt, nişasta, un, şeker, yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi, limon suyu, vanilya ve renk vermesi için az miktarda zerdeçal bulunuyor.
Tarifi ise oldukça basit. Limon suyu ve vanilya hariç tüm malzemeler derin bir tencereye konarak sürekli karıştırılıyor. Muhallebi kıvam almaya başladığında limon suyu ekleniyor ve kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alınıyor. Vanilya da eklendikten sonra muhallebi kaplarına dökülüp soğuması için buzdolabına konuluyor. Servis sırasında limon dilimi ve nane yaprağı eklenerek soğuk bir şekilde sunuluyor.
Nefis Limonlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
1 lt süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurtanın sarısı
2 adet limon kabuğu rendesi
1 adet limon suyu
1 paket vanilin
1 çay kaşığı ucuyla da zerdeçal (renk vermesi için kullandım, tadını etkilemiyor)
Nefis Limonlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Limon suyu ve vanilin hariç bütün malzemeleri derin bir tencereye alın.
Sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
Kıvam almaya başladığında limon suyunu ekleyin kaynama noktasına geldiğinde ocağın altını kapatıp vanilin ekleyin.
Muhallebi kaplarına boşalttıktan sonra ılınınca dolaba koyun.
Üzerine limon parçacıkları ve nane ile soğuk servis edin.