FETÖ lisesine kilit

Merkezi Kayseri'de bulunan Özel Reşha Lisesi, FETÖ/PYD bağlantısı nedeniyle kapatıldı. Diğer şubelerin henüz kapatılmaması dikkat çekiyor.

Kayseri'de kurulduktan kısa bir süre sonra Türkiye genelinde 24 şubeye ulaştığı belirtilen Özel Reşha Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Kocasinan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mühürlendi. Kayseri'deki sağlık meslek liseleri arasında korunduğuna dair 2 yıldır çeşitli iddialar ortaya atılan lisenin FETÖ/PYD Terör Örgütü ile bağlantısı tespit edildiği için kapatıldığı öğrenildi.
Daha önce Aksaray Şubesi'ne operasyon yapılan ve 3 kişinin gözaltına alındığı kurumun, kısa sürede nasıl bu kadar büyüdüğü soruları da yanıt bulmuş oldu.
Kayseri'de 5 sağlık meslek lisesinden 4'üne 94 hemşirelik öğrenci kontenjanı veren Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nin 1 sağlık meslek lisesine ise 210 hemşirelik öğrenci kontenjanı verdiği, 4 sağlık meslek lisesine ATT kontenjanı vermezken bütün ATT kontenjanını anlaşması bile olmadığı halde aynı sağlık meslek lisesine kullandırdığı, diğer okulların talebinin ise Valilik oluruna rağmen reddedildiği gündeme gelmişti.
O dönemde öğrencilerin staj haklarının engellendiği ortaya çıkarken, Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü'nde ayrıcalık tanınan bu lisenin diğer kurumlar tarafından da kollandığı ortaya çıktı. Bu okulun, diğer illerde şubeleşmeye gittiğinde de birçok olumsuzluğa imza attığı belirtiliyor. Kayseri'de ikamet eden öğretmenlerin kağıt üzerinden 1 aylığına başka illerde görevlendirildiği, bu şekilde usulsüz bir biçimde şubeler açıldığı, buna rağmen Milli Eğitimin bu şubelere izin verdiği, okul yönetimi ve öğretmenler hakkında soruşturma yapmadığı dile getiriliyor.
Staj sorununun yanı sıra Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nde aynı okulla ilgili ikinci skandal ise stajyer öğrencilerin yemek paralarının okul tarafından ödenmesi gerekirken devletin sırtına yüklendiğinin ortaya çıkmasıyla patlamıştı.
Söz konusu özel sağlık lisesinden 2014 yılına ait 50.000 TL'nin üzerinde yemek parasının tahsilatının yapılmadığı ortaya çıkmıştı.Bu konulardaki iddialar üzerine harekete geçen Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan kurum içinde soruşturma başlatmıştı.
Söz konusu okula, bazı siyasilerin de arka çıktığına dair iddialar Kayseri kamuoyunda yüksek sesle dillendirilmeye devam ediyor.

Bakmadan Geçme