Fırında 30 dakikada pratik kestane tarifi
Kış ayları ile tezgahlarındaki yerini alan kestane vatandaşlar tarafından sıkça tüketiliyor. Peki kestane pişirmenin püf noktası nedir? Sizler için derledik. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de….

Öncelikle kestane satın alırken çok büyük veya küçük olmamasına orta boyutlu kestane olmasına dikkat etmeliyiz. Kestaneler çok tozlu ise kuru bir bez yardımı ile tozunu almak faydalı olacaktır.

Kestaneleri çizmeden öncelikle sıcak suyun içerisinde yaklaşık olarak 20 dakika bekletmek kestanelerin kabuklarından ayrılmaları için yardımcı olacaktır. Su kaynar olabileceği gibi kaynama derecesine yakın bir su ısısında da olabilir.
Kestanelerin oval kısmından yapılan çizme hareketinin ardından fırın tepsisine sıralayarak ardından alt üst açık 200 derece sıcaklıkta üzeri açılana kadar pişiriniz.