Gazi ve yakınları yemekte bir araya geldi!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Kayseri Valiliği tarafından düzenlenen ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi destekleri ile gerçekleşen yemeğe katıldı. Kayseri protokolü, Sivil Toplum Teşkilat temsilcileri gaziler ve yakınları teşrif etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Kayseri Valiliği tarafından düzenlenen ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi destekleri ile gerçekleşen yemeğe katıldı. Büyükkılıç, yemekte yaptığı konuşmada, ‘Allah huzur içerisinde daha nice yıllara eriştirsin, hep birlikte sağlıkla' ifadelerinde bulundu.

Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı'nda gaziler onuruna verilen yemeğe Başkan Büyükkılıç'ın yanı sıra TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Volkan Ersun Acar, ilçe belediye başkanları, Kayseri protokolü, Sivil Toplum Teşkilat temsilcileri gaziler ve yakınları teşrif etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan yemek programına dualar ile devam edildi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Vali Gökmen Çiçek ve Başkan Büyükkılıç'a gaziler ve şehit ailelerine sahip çıktıklarından dolayı teşekkür ederek, ‘Onların ihtiyaçlarını yakinen takip ediyorum, gerçekten her birine kendi evlatları gibi anında çare aradıklarını ve bunların çoğunu da çözdüklerini büyük bir memnuniyetle görüyoruz. Kendilerine bir kez daha huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar' dedi.

Gazilik makamının milli ve manevi değerlerden biri olduğuna işaret eden Akar, Gaziler Günü'nü kutladıklarını, hem Atatürk'e gazilik ünvanı verilişinin yıl dönümü olması hem de gazilerle beraber olmaları nedeniyle heyecan ve gurur duyduklarını söyledi.

Akar'dan, Terörle Mücadelede Kararlılık Vurgusu

Akar, büyük ve güçlü Türkiye vurgusu yaparak, ülkenin her şeyiyle rahat ve huzur içinde güvenli olması için gayretlerinin sürdüğünü kaydetti. Terörle mücadelede de kararlılıkla mücadelenin süreceğinin altını çizen Akar, ‘En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele devam edecek. Bir tarafta ana vatanımız, diğer tarafta gök vatanımız, mavi vatanımız, yavru vatanımız ve son olaylardan sonra gördük ki dijital vatanımıza da sahip çıkmak zorundayız. Bunların sağlığı ve selameti için de gece, gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz' ifadelerini kullandı.

Şehitlere ve ebediyete irtihal eden gazilere Allah'tan rahmet dileyen Akar, şehit ve gazi ailelerine de şükranlarını iletti. Kayseri Valisi Gökmen ise gaziler ile gazi ve şehit aileleriyle beraber olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, ‘Türk milleti için Gaziler Günü hiçbir milletin olmadığı kadar anlamlıdır. Hiçbir zaman dilimi yoktur ki bizim gazi veya şehir vermediğimiz. Kayseri'de özellikler Gaziler Günü bir başka kutlanmaktadır. Kayseri sigorta bir şehirdir. Kayseri oldukça, Kayserili var oldukça bu ülkenin bir çakıl taşı bile alınamaz. Türkiye'nin her bir vilayetinde bir tek fert kaldıkça koşa koşa ölüme gideriz. Bu duygularla size minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Eğer siz bizlere hakkınızı helal etmezseniz, aldığımız hava, içtiğimiz su, yediğimiz yemek bize haram olur. Siz ve ya evlatlarınız bu vatan için ya bir uzvunu ya da canını feda etti. Allah sizlerden razı olsun' şeklinde konuştu.

Gaziler onuruna verilen yemekte konuşan Başkan Büyükkılıç da ‘Bizlerin burada bir araya gelmesine vesile olan gururumuz olan, başımızın tacı olan şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz, gazilerimizin yakınları her birinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Sayın Valimize böyle güzel bir organizasyon yaptıkları için teşekkür ediyor, şehitlerimizin ve gazilerimizin dernek başkanlarına da ayrıca saygılarımı sunuyorum. Allah, huzur içerisinde daha nice yıllara eriştirsin hep birlikte' diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Masaları Tek Tek Gezerek Gazi ve Yakınları ile Görüştü

Başkan Büyükkılıç, gaziler onuruna Kayseri Valiliği tarafından düzenlenen yemekte, tek tek gaziler ve yakınlarının bulunduğu masaları gezerek, gaziler ve yakınları ile sohbet etti. Büyükkılıç, gazilerin gününü tebrik ederek, vatan için ortaya koydukları fedakârlıktan dolayı onlara şükranlarını iletti.

Yemek sonunda Akar, Çiçek ve Büyükkılıç, günün anısına gazilerle toplu hatıra fotoğrafı çekindi.

Bakmadan Geçme