Geleneksel Türk Mutfağı - Pratik ve kolay sıkma tarifi...
Kahvaltıda ve beş çayında sıklıkla tercih edilen sıkma, Geleneksel Türk Mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Evde kolayca sıkma hazırlamanın püf noktaları Kayseri Anadolu Haber'de…
Kahvaltıda ve beş çayında sıklıkla tercih edilen sıkma. Geleneksel Türk Mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Mersin ve Adana yöresin ait olan bu tarif tadıyla damaklarda iz bırakıyor. Yanında sıcak çay ile daha da lezzetli olacağının garantisini verebiliriz. Enfes peynirli sıkma tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Sıkmanın püf noktası ise pişerken üzerine çatal ile açacağınız minik delikler açarak, hamurlarınız kabarmadan formunu koruyacaktır.
Peynirli sıkma tarifi için malzemeler:
Hamuru için:
450 gram un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
250 ml. Su
İç harcı için:
250 gram lor peyniri
1 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Derin bir kabın içerisinde hamur malzemelerini ekleyerek güzelce yoğurun. Daha sonra üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika kadar dinlendirin. Hamur dinlenene kadar iç harcını hazırlayabilirsiniz. Tavada yemeklik doğradınız soğanları sıvı yap ile kavurun. Kavrulan soğanların içerisine peynir ve baharatları da ilave ederek karıştırın. Biraz karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölün. Parçaları unlanmış tezgahın üzerinde merdaneyle açın. Açtığınız yufkaları ısınan tavaya yerleştirin. Aşırı kabarmaması için üzerine çatalla bastırabilirsiniz. Alt üst pişirdikten sonra hamur sıcakken üzerine tereyağı sürün ve iç harçtan ekleyip sıkı sıkı sarın. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...