GENEL KURUL MAHKEMELİK OLUYOR

12 Kasım Cuma günü yapılan OSB Mali Genel Kurul'un etkileri devam ediyor. Tarafların Anadolu Haber'e yaptığı özel açıklamalarda, Ahmet Hilmi Kürtüncü, 'Genel Kurul iptali için mahkemeye götürmeyi düşünüyoruz' derken, Bekir Okay Kiracıoğlu ise 'Divan heyeti genel kurulu katletti' dedi.

12 Kasım Cuma günü yapılan OSB Mali Genel Kurul'un etkileri devam ediyor. Tarafların Anadolu Haber'e yaptığı özel açıklamalarda, Ahmet Hilmi Kürtüncü “Genel Kurul iptali için mahkemeye götürmeyi düşünüyoruz” derken, Bekir Okay Kiracıoğlu ise “Divan heyeti genel kurulu katletti” dedi.

Yaklaşık bir yıldır merakla beklenilen OSB Mali Genel Kurulu gergin anların yaşanması ile sonuçlanmıştı. Divan heyetinin oylamayı, açık oylama olması yönünde karar alması üzerine muhalif taraf salonu terk etmiş, Tahir Nursaçan'ın mahkeme kararı saklı kalmak koşuluyla yönetimin devamına karar verilmişti.

Mahkemeye gideceğim!

Bunun üzerine Anadolu Haber'e açıklamalarda bulunan önceki dönem başkan adayı Ahmet Hilmi Kürtüncü, Genel Kurul iptali için mahkemeye götürmeyi düşündüklerini belirtti. Genel kurulda yaşanan sıkıntıları hatırlatan Kürtüncü, “Genel Kurul nasıl idare edildi, herkes gördü. Bir sanayici, bir iş insanı , ‘Bırakın giden gitsin, siz oylamaya geçin' dediğini herkes duydu. Genel fotoğraf her şeyi gösteriyor. Orada olmaması gereken insanlar vardı. Bazı partilerden veya çalışanlardan gelenler vardı. Ama olay asıl şu ki orada işari sistemle oylama yapılamazdı. Çünkü bir kişinin 3,4,7 oyu olan insanlar vardı orada. O insanın 7 eli yok ki, nasıl kaldırsın. Girişte verilen kartlar vardı, o kartların tek tek sayılması lazımdı. Bir insanın 7 tane işletmesi var, 7 tane de oy hakkı var. Ama el kaldırdığında bir kişilik oy kullanmış oluyor. Bunun dışında oyu olmayan insanlarda elini kaldırdı. Bunu işari sistemle ayıramazsın. Bizim oradaki tepkimiz bunaydı. Bir kaç görevli her oylamada masaları gezse en fazla 10 dakika alırdı, öyle saatler sürmezdi” diye konuştu.

Orada İnek Şaban filmi vardı

Yaşananların komedi filmi gibi olduğunu söyleyen Kürtüncü, “Biz salondan çıkarken Memduh Başkan lütfen galeyana gelmeyin diye ortamı yumuşatmaya çalışıyor. Yönetimde olan bir iş insanı da bırakın birbirlerini yesinler, siz karışmayın, oylamayı yap oylamayı yap diye 3 kez tekrar ediyor. Böyle bir kargaşada oylamalar geçti, sayım yapılmadı. Bizim tepkimiz buna. Her el kaldırıldığında sayılması lazımdı, kabul edenler etmeyenler denildi, eller kalktı indi, kabul edildi deniydi. İnek Şaban filmi vardı orada. Bu ibra nasıl olacak bu durumda” ifadelerinde bulundu.

Mahkeme kararını kimse bozamaz

Taher Nursaçan alınan mahkeme kararı saklı olmak kaydıyla görev dönebilir kararını ise şu şekilde sürdürdü.

“O ayrı bir komedi. Eğer ellerinden gelse mahkemeyi düşürecekler. Öyle bir şey olur mu? Mahkeme kararını kimse bozamaz, Cumhurbaşkanı bile mahkemeye müdahale edemez. Kararı heyet oluşturulur, mahkeme kendi kararını kendisi verir. Eğer ellerinden gelse mahkeme kararını da oylatıp, iptal edeceklerdi. O oyuna Memduh Başkan'da geldi. Oylamaya sundu. Böyle bir şey olur mu? Bakanlık yetkilileri de, eğer görevliyse orada tutanak tutması gerekirdi. Şimdi sorsak biz devlet memuruyuz diyecekler ama orada tutanak tutulup, gerekli belgelerin Sanayi Bakanlığı'na verilmesi gerekir. Belki de tutanak tutmuşlardır bilemiyoruz, onlarında görevlerini nasıl yaptıklarını ilerleyen zamanda göreceğiz. Bu komedinin içinde yetkililerde var.”

Nihai karar bizim grubumuza gönül vermiş insanlarda

OSB'ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Okay Kiracıoğlu da Anadolu Haber'e yaptığı açıklamada, 300'e yakın kişinin kaçak oy kullandığını savundu.

Genel Kurul'un iptali için heniz toplu karar almadıklarını belirten Kiracıoğlu, “Mahkemeye götürme konusu Ahmet Bey'in düşüncesi henüz grup olarak alınmış bir kararımız yok. Zaten bir kişi de dava açabilir illa bir gruba ihtiyaç yok. Ancak seçimlerde bir usulsüzlük olduğu gayet açık ve netti. Ancak bunları grupla görüşmeden karar vermenin erken olduğunu düşünüyorum. Burada nihai karar bizim grubumuza gönül vermiş insanlardır. Onlarda da aynı eğilim vardır muhtemelen, çünkü her şey ortada” diye konuştu.

300'e yakın kişinin kaçak oy kullandığını savunan Kiracıoğlu, “Salonda 587 imzaya karşılık şu ana kadar sayabildiğimiz 820 kişi var salonda. Bize taahhüt edilen oy kullanacak insanlardan başka kimse salonu giremeyeceğiydi. Ancak 300 kişiye yakın oy hakkı olmayan kişi oylama esnasında el kaldırdı. Özellikle bu konuda Divan Kurulu bir katliam yaşatmıştır. Bundan sonrasını sanayicimiz görecek. Sanayici bizden bağımsız çok büyük tepkiler veriyor. Siyasetin kimlerin tarafında olduğunu, kimlerin siyaset yaptığını bir kez daha sanayiciler anlamış oldu. Bizler Memduh Büyükkılıç'ın tarafsız olduğuna inandığımız için divan başkanı olmasını onayladık ancak orda yapılan sayım işlemleri tamamen fiyaskoydu. Orada siyasilerin olması bizi etkilemedi, bizi divan kurulunun yanlış kararlar alması etkiledi” şeklinde konuştu.

Divan kurulu kendi çaldı, kendi oynadı

Divan Kurulu'nun hatalar yaptığını vurgulayan Kiracığolu, “Kendisinin düşüncesi, biz orada demokrasi olduğuna inanmıyoruz. Salon tamamen taraflıydı ve terk edilmiş bir salon vardı. Genel kurul iptalinin bir diğer nedeni de salon terkedildiğinde toplantı eter sayısının tekrar alınması gerekiyordu. Salonun 2/3'si boşaldı hala oylama yapılıyor. Bunlar tamamen divan kurulunun hataları. Tahir Bey'in demokrasi algısı biraz farklı, bu yaşananlar da tam olarak onun demokrasisine uygundur. Biz burada sanayicinin haklarını savunmaya çalıştık. Bize gelen tepkiler çok fazla. Muhtemelen dava açılacaktır. Bariz hatalar yapıldı. Divan kurulu kendi çaldı, kendi oynadı” diye konuştu.

Nursaçan'ı şu an için açıkta bekleyen bir devlet memuru gibi

Kiracıoğlu, göreve dönme şansının şuan kesinlikle olmadığını bunun bir algı olduğunu belirterek, “Mahkemenin kararının üstüne kimse karar veremez bu ülkede. Özhaseki'de açıkladı, mahkeme kararı tamamen kalkmadın değil Divan kurulu tüm OSB'lerde imza atsa yine de göreve dönemez. Mahkemeler bitmeden asla böyle bir şey söz konusu değil. Eğer pazartesi sabah Tahir Nursaçan görevinde olursa suç işlemiş olur. Orada göreve dönme söz konusu değil. Alının karar azledilip azledilmemesiyle ilgiliydi. Tahir Nursaçan şu an için açıkta bekleyen bir devlet memuru gibi düşünülebilir. Tamamen algı yaratmaya çalışıyorlar” dedi.

İçeriye misafir alınmayacaktı!

Kiracıoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Oy hakkı olmayan kişiler salonda bulunması orada sıkıntı. Şu ana kadar tespit ettiğimiz 45 kişi oy kullanma hakkı olmamasına rağmen el kaldırıyor. Hala videoları izliyoruz, inceliyoruz. Bunlar Kayseri'ye yakışmıyor. Murt Yibur Başkan'da şu ana kadar verdiği sınavdan çok başarıyla çıktığı söylenemez. Çünkü bize verilen sözler tutulmadı. İçeriye misafir alınmayacak denildi. Bizim platformumuz 12 Kasım'a kadar görevini sürdürdü ancak eğer ki Genel kurul tekrarlanacak olursa bizlerde yeniden platformu açarız.”

“SANAYİCİMİZİN İRADESİNİN GEREĞİNİ BEKLİYORUZ”

Kayseri OSB'nin mali genel kurulu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tahir Nursaçan, Kayseri sanayicisinin demokrasi dersi verdiğini ve herkesin bu dersi iyi okuması gerektiğini söyledi.

2 yıldır yapılan yalan ve iftiralara sanayicilerin zerre tevessül etmediklerinin genel kurulda görüldüğünü vurgulayan Tahir Nursaçan, “Sanayicinin iradesine saygı göstermeyenler, mali genel kurulumuzdan ders çıkarmalıdırlar. Kayseri sanayicisi; öngörü sahibidir, ufku açıktır, sorgulayıcıdır, sorumluluk ve irade sahibidir. İradesini ne zaman, nasıl ve ne şekilde göstereceğini de bilir. Bu anlamda yalanlara değil bizlere inanan ve güvenen sanayicilerimize teşekkür ediyorum. İftiralara değil gerçeklere prim veren üretim sevdalılarına şükranlarımı ifade ediyorum. Boş laflara değil, yapılan hizmet ve yatırımlara değer veren sanayicilerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bu süreçte bizlere destek veren, dualarını esirgemeyen ve genel kurulumuzun hemen ardından binlerce telefon ve mesajlarla desteğini beyan eden Kayseri kamuoyuna minnetlerimi ifade ediyorum” dedi.

>>DİLEK BAYRAM

Bakmadan Geçme