Geri Sayım başladı! 'Gurur Duy Türkiye' 

Bu gece Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir Türk, uzaya çıkacak. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna başlamasında geri sayım başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Youtube Kanalı
Abone Ol

Türkiye bu geceyi heyecanla bekliyor. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna başlamasında geri sayım başladı. Sosyal medyada ‘GururDuyTürkiye' başlığıyla hashtag açıldı. Öte yandan Bakan Kacır, Türkiye genelindeki bilim merkezlerini paylaşarak heyecanın takip edilebileceği noktaları duyurdu.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. Bu gece Türkiye saati ile 01.11'de gerçekleşecek fırlatma törenini vatandaşlar heyecanla bekliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘18 Ocak 2024 Perşembe günü 01.11'de Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğu başlayacak. Fırlatma töreni nedeniyle nefeslerin tutulacağı o anları herkes ekranları başında izleyebilecek. Bu tarihi heyecan, bilim merkezlerimizdeki ve meydanlardaki etkinliklerle de takip edilecek.' dedi.

Kayseri'de de nefesler tutulacak!

Tüm Türkiye'de heyecanla beklenen uzay yolculuğu ülke genelindeki 13 farklı bilim merkezinden çeşitli etkinliklerle takip edilebilecek. İstanbul'dan Antalya'ya, Trabzon'dan Gaziantep'e kadar 13 faklı noktadaki bilim merkezlerinin yanı sıra Kayseri Bilim Merkezi de bu heyecanı yaşayacak.

‘Gurur Duy Türkiye'

Bu gece başlayacak uzay yolculuğu sosyal medyadan da yakından takip ediliyor. Açlıan ‘GururDuyTürkiye' başlıklı hasthag ile kullanıcılar bu heyecanı paylaşıyor.

Sosyal medyada bu hashtag altında kullanıcılar astronot Alper Gezeravcı'nın fotoğraflarını paylaşarak yorumlar yaparken devlet büyükleri ise astronotları tebrik ederek başarı diledi. Kullanıcılar, ‘Yolculuk Yeni başlıyor..' ‘Heyecanımız yeri göğü saracak!' ‘Bu gururu yaşamamıza vesile olanlardan Allah razı olsun.'

NASA, Gezeravcı'nın uzay programını paylaştı!

NASA, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaya gönderileceği programı duyurdu.
Axiom Mission 3'ün (Ax-3) kalkışının 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.11'de (EST) NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan yapılması planlanıyor.

Mürettebat, şirketin Falcon 9 roketini fırlattıktan sonra SpaceX Dragon uzay aracıyla yörüngedeki ileri karakola gidecek.

NASA+ yayın hizmetinde fırlatma öncesi ve fırlatma etkinliklerinin yanı sıra yerleştirme operasyonlarının canlı yayını izlenebilecek. Yayın ayrıca NASA Televizyonu ve ajansın web sitesinde de canlı olarak yayınlanacak.

Ax-3 mürettebatı, Komutan Michael López-Alegría, İtalya'dan Pilot Walter Villadei, Türkiye'den Görev Uzmanı Alper Gezeravcı ve ESA (Avrupa Uzay Ajansı) projesi astronotu İsveç'ten Marcus Wandt'tan oluşuyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme