Gıda terörü durdurulamıyor

Kayseri'de Ramazan Bayramı'na günler kala senaryo yine değişmedi. Bayram öncesi şekerden baklavaya, ulaşımdan, kıyafete birçok ürün ve hizmet zamlı tarifelerden nasibini aldı.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala çarşı pazarda bayram alışverişi hız kazandı. Ancak, enflasyonun getirdiği zam furyası bayramlardaki heyecanı neredeyse yok etti. Geçen yıla göre bayramlık alışveriş fiyatlarının artması ve alım gücünün düşmesi nedeniyle bayramlık ürünlere ilgi de azalmış durumda.

ULAŞIMA ZAM
Karayolu ulaşımında bayram öncesine nazaran fiyatlar adeta tavan yaptı. Bayram ziyareti için memleketine gitmek isteyen vatandaşlar en uygun fiyata otobüs ve uçak bileti bulma çabasına girerken fiyatları görenler gördükleri karşısında şoka uğradı.

BAKLAVA CEP YAKIYOR
Yoğun mesailerin yaşandığı baklavacılarda fiyatlar adeta cep yakıyor. Geleneksel bayram ikramlığı haline gelen baklavada maliyet artışlarının vurduğu ifade edilirken, fiyatlarda neredeyse yüzde 100 artış yaşandığı kaydediliyor.

ETTE YÜZDE 30 ARTIŞ
Depremin vurduğu hayvancılık sektöründe bayram öncesi maliyet artışı kaynaklı zamlar devreye girince et fiyatları son bir ayda yüzde 30 arttı. Neredeyse 300 TL'yi aşan kıyma fiyatları alıcısına dudak uçuklatıyor.

KIYAFETLERİN YANINA YAKLAŞILMIYOR
Çocuklarına bayram kıyafeti almak isteyen ailelerin de eli cebine gitmiyor. Özellikle çocuk kıyafetlerinde yaşanan fiyat artışı ailelerde de çocuklarda da bayram heyecanı bırakmadı. Anne babalar yeni kıyafet isteyen çocuklarına kıyafet alamıyor.

BAYRAM ŞEKERİNİN TADI YOK
Zam rüzgarından bayramların simgesi olan bayram şekeri de nasibini aldı. Bayram şekeri fiyatlarını gören vatandaşlar zamla karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz yıl 75 lira olan bayram şekerinin kilogram fiyatı yüzde 32'lik artışla 99 liraya çıktı.

KAYSERİLİLER TEPKİLİ
Bayramlık alışverişini yapmak üzere çarşıya çıkan vatandaşlar gördükleri rakamlar karşısında neye uğradıklarını şaşırıp ihtiyaçlarının yalnızca bir kısmını alarak evlerine geri dönüyor. Çarşıdaki kalabalığın aldattığını söyleyen bir vatandaş, “Alışverişimizi yapmak için çıktık. Ama hiçbir şey alamadan dönüyoruz. Bayram şekerini önceden çeşit çeşit alırdık. Şimdi tek çeşit alıyoruz o da azar azar. Çocuklara kıyafet deseniz zaten alamadık. Tatlımızı kendimiz yaparız dedik evde de. Bu sene içinden çıkamadık. Açıkçası biz kimsede para yoksa bu kalabalık ne çarşıda diyorduk ama gerçekten de insanlar sadece bakıp gidiyor. Allah herkese kolaylık versin” ifadelerinde bulundu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme