Gökmen Çiçek 'Onlar ölümü öldürüp ölümsüz olan kahramanlar…'

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Irak'ın kuzeyinde şehit olan Türk askerleri ile ilgili paylaşımda bulundu. Çiçek 'Onlar ölümü öldürüp ölümsüz olan kahramanlar…' dedi. Detaylar haberimizde…

Youtube Kanalı
Abone Ol

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Irak'ın kuzeyinde şehit olan Türk askerleri ile ilgili paylaşımda bulundu. Çiçek ‘Onlar ölümü öldürüp ölümsüz olan kahramanlar…' dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, 22 Aralık 2023 tarihinde Irak'ın Kuzeyinde Türk Askerine yönelik yapılan saldırı ardından; '3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.' açıklamasında bulunmuştu. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan ikinci bir açıklamaya göre yaralanan 4 Türk Askerinin 3'ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.' Açıklamasında bulunmuştu.

MSB 23 Aralık 2023 tarihinde yaptığı açıklamada; ‘Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekâtları da icra edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralımıza da acil şifalar dileriz.' diyerek şehit sayısının 6'ta çıktığını söylemişti.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, şehit olan Türk Askerleri ile ilgili; ‘Pençe-Kilit Operasyonunda bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan ve yaralı askerlerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılara yüce Allah'tan acil şifalar diliyorum. Vatan sağolsun.' dedi.

Gökmen Çiçek X isimli sosyal medya platformundan yaptığı videolu paylaşımda ‘Onlar ölümü öldürüp ölümsüz olan kahramanlar… Konu vatansa deyip gerisini düşünmeyenler… Allah katında mekanları cennettir, biz geride kalanları Allah onlara karşı mahçup etmesin.' dedi.

Şehitlerin fotoğraflarının görüntüde; '12 yıldız gördüm bu gece gökyüzünde, Gökteki ecdat ile selamlaştılar, konu vatansa dedi birisi, en çok bize sorsunlar, ölüm herkese Allahın emri lakin vatan olunca başka, Al bayrağın gölgesinde kim bilir hangi yaşta, toprak için toprağa düşenler Allaha yürüyor aşkla!' cümleleri yer aldı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme