Gram altın niteliğindeki bu cezaya dikkat edin - Cebinizde kalsın!

Trafik cezalarına gelecek zamlar kapıya dayandı. Zam oranları konuşulurken en düşük hız limitinin cezası adeta gram altınla yarışacak gibi görünüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Yeniden Değerleme Oranı (YDO) bir yıldaki fiyat hareketliliğini inceleyerek belirlenen bir oran oluyor. Bu oran vergi harç ve ceza gibi finansal yükümlülüklerin arttırılmasında yer alıyor. YDO oranının ardından trafik cezalarında da büyük oranda artış bekleniyor. Buna göre en düşük hız imiti ihlali cezası 1506 TL'den 2 bin 183 liraya çıkacak.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, vergi, harç ve cezaların belirli bir enflasyon oranına göre otomatik olarak güncellenmesini sağlayan YDO'nun 2024 yılı içinde yaklaşık yüzde 45 civarında olması tahmin ediliyor.

Dolayısıyla trafik cezalarında da artış yaşanacak. En düşük hız limiti ihlali cezası, 2024 yılı için 1.507 TL olarak belirlenmişti.

Ancak 2025'te Yeniden Değerleme Oranı ile bu cezanın 2 bin 185 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Bu durum sürücüler için ekonomik yük oluşturacağı için trafikte daha dikkatli olmaları gerekecek.

Kayseri'de de bazı sürücüler ‘cezayı öderim' mantığıyla trafik kurallarına uymuyor. Ancak bu oran sayesinde enflasyon oranına göre güncellenen vergi ve harçlar ile birlikte fiyat artışları yaşanıyor.

Bu oran mali yükümlülüklere yansıtılıp devlet gelirlerini düzenli artırırken bu trafikteki ceza artışlarına yönelik fiyat artışı da vatandaşların kurallara uyması konusunda daha dikkatli olacak.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme