Gram Altında Yeni Karar!

Geçtiğimiz haftalarda gram altının yarım ve çeyrek olanın satışının durdurulduğu açıklanmıştı. Kayseri'de sarraflar ile yapılan görüşmede gram altında yeni kararların bilgisine ulaşıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Geçtiğimiz haftalarda gram altının yarım ve çeyrek olanın satışının durdurulduğu açıklanmıştı. Kayseri'de sarraflar ile yapılan görüşmede gram altında yeni kararların bilgisine ulaşıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Rafineriler tarafından üretilecek basılı kıymetli madenlere ilişkin genelgede geçtiğimiz haftalarda değişiklik yapılmasına ilişkin genelgesini yayımladı. Açıklamada, ‘Basılı altınlar asgari 1 gram, azami 100 gram, gümüşler 50 gram, azami 500 gram, platin ve paladyumlar asgari 2,5 gram, azami 250 gram ağırlığında üretilebilecek' ifadelerine yer verildi.

Altın Hiçbir Zaman Müşteride Kalmaz!

Kayseri'de özel bir sarraf sahibi Ali Akyüz ile yaptığımız görüşmede gram altın piyasasın da yeni alınan kararları konuştuk. Ali Akyüz, altının hiçbir zaman müşteride kalmayacağını ifade ederek; ‘Halkın anlayacağı biçimde olayı anlatalım. Gram altın üretimi durmadı. Sadece yarım ve çeyrek gram altın üretimi durduruldu. Piyasada çıkan haberler de sarraflar ve kuyumcular artık gram altın almayacak ve satmayacak diye haberler dolaşıyor. Öncelikle şunu söyleyeyim altın hiçbir zaman müşteride kalmaz. Biz yarım ve çeyrek gram altınları vatandaşlardan alıyoruz. Tüm arkadaşlarım alıyor. Sadece üretimi durduruldu' ifadelerine yer verdi. 1 gram altının satışında hiçbir değişiklik olmadığını ifade eden Akyüz; ‘1 gram altını alıyoruz da satıyoruz da. Aslında bakarsanız biz müşteriden ne gelirse alıyoruz. Sıkıntı ve değişik bir durum mevcut değil' açıklamalarında bulundu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme