Gribe ne iyi gelir? Hangi bitki çayı tüketilmeli?

Grip bir diğer adıyla soğuk algınlığı, influenza virüsünün neden olduğu ve burun, boğaz ve akciğerler gibi solunum sistemi organlarını etkileyen yaygın bir enfeksiyondur. Peki gribe ne iyi gelir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Grip bir diğer adıyla soğuk algınlığı, influenza virüsünün neden olduğu ve burun, boğaz ve akciğerler gibi solunum sistemi organlarını etkileyen yaygın bir enfeksiyondur. Bulaşıcı olan hastalık; ateş, kas ağrıları, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kuru ve geçmeyen öksürük, yorgunluk, halsizlik ve nefes darlığı gibi belirtilerle karakterizedir. 1 Griple savaşırken vücudun sıvı ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olan bitki çayları tüketmek boğaz ağrısını yatıştırabilir.(2) Gribin önemli bir belirtisi olan boğaz tahrişinin tedavisi hakkında daha detaylı bilgiler için ‘Boğaz tahrişine ne iyi gelir?' yazımızı okuyabilirsiniz. Gribe iyi gelen çaylar hakkında daha detaylı bilgiler ve ‘Gribe ne çayı iyi gelir?' sorusunun cevabı için okumaya devam edin.

Gribe İyi Gelen Çaylar Nelerdir?

Limon Çayı
Mürver Çayı
Ekinezya Çayı
Yeşil Çay
Ballı Karışık Bitki Çayları
Zencefil Çayı
Kuşburnu Çayı
Nane Çayı
Zerdeçal
Ihlamur Çayı
Adaçayı Çayı

Öte yandan bol bol dinlenip ter atmak, bol sıvı tüketmek, et ve tavuk suyu gibi gribe iyi gelen çorbalar içmek, c vitamini almak, karanfil çayı içmek, burunu tuzlu su ile durulamak, nemlendirici kullanmak ve buhar solumak grip hastalığını atlamaya yardım eder.

Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, kekik çayı, okaliptüs çayı, bal, soğan ve sarımsak da grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme