Güneş çarpmasının belirtileri nedir?

Güneş çarpması, sıcak hava koşullarında veya yoğun güneş altında insan sağlığını tehlikeye atan önemli bir faktör olarak kabul edilmektedir. Herkesin dikkat etmesi gereken bir risktir. Peki, güneş çarpması nedir? Nasıl önlenir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde

Güneş çarpması, sıcak hava koşullarında veya yoğun güneş altında insan sağlığını tehlikeye atan önemli bir faktör olarak kabul edilmektedir. Güneş çarpması, aşırı sıcak hava koşullarında veya uzun süre güneş altında kalmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan bir durumdur. Vücut, aşırı ısı ve güneşin zararlı ultraviyole (UV) ışınlarına maruz kaldığında, normal ısıl dengeyi koruyamaz ve bu durum güneş çarpmasına yol açar.
Güneş çarpması, vücut sıcaklığının kontrolünü sağlayan terleme mekanizmasının aşırı çalışması veya bozulması nedeniyle oluşur. Terleme, vücut sıcaklığını düşürerek serinlemeyi sağlar. Ancak aşırı ısıya maruz kalındığında terleme mekanizması yetersiz kalabilir veya tamamen durabilir. Bu durumda vücut aşırı ısınır ve güneş çarpması meydana gelir.

Güneş çarpmasının belirtileri

Güneş çarpması belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir, ancak aşağıdaki belirtiler yaygın olarak görülebilir:
Baş ağrısı, Baş dönmesi ve sersemlik, Bulantı ve kusma, Deride kızarıklık ve yanıklar, Nefes darlığı, Hızlı nabız

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme