Gurbetçilerin altınlarına el konuldu

Gurbetçiler yazın Türkiye'de yaptıkları tatilin ardından dönüş yolunda altınlarına el konuldu. Altınlarını beyan etmeyen bazı gurbetçilerin yaklaşık 200 kilogram altınını aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Yaz tatilini Türkiye'de geçiren gurbetçiler, ülkelerine dönüş yolunda beklenmedik bir sorunla karşılaştı. Gümrük kurallarına uymayarak yanlarında getirdikleri altınları beyan etmeyen bazı gurbetçilerin, toplamda yaklaşık 200 kilogram altınına el konuldu.

Kayseri her yaz gurbetçilerle canlanıyor

Kayseri, yaz aylarında gurbetçi akınına uğruyor. Gurbetçiler, sadece aile ziyareti yapmakla kalmıyor, aynı zamanda şehrin ekonomisine de önemli katkılarda bulunuyor. Kıyafet alışverişi, restoran ve kafe sektöründe canlanmaya yol açarken, konaklama hizmetleri de yoğun talep görüyor. Oteller ve kiralık daireler, gurbetçilerin akınıyla dolup taşıyor.

Altınlar gümrükte takıldı

Kayseri'nin en işlek ve tarihi çarşılarından biri olan Kazancılar Çarşısı, yaz tatili boyunca gurbetçilerin en çok tercih ettiği alışveriş noktalarından biri haline geldi. Gurbetçiler, yatırım amacıyla burada kuyumculardan altın satın aldı. Ancak, bazı gurbetçilerin satın aldıkları altınlar, Türkiye'ye dönüş yolunda gümrükte takıldı.

Kural ihlali sayısı arttı

Yurt dışından Türkiye'ye dönen yolcular arasında, gümrük kurallarını ihlal edenlerin sayısı artarken, havaalanları ve tüm gümrük kapılarında el konulan altın takı sayısının yükseldiği tahmin ediliyor. Özellikle gurbetçiler, yanlarında getirdikleri altın takılarla ilgili gerekli bildirimleri yapmadıkları için büyük sıkıntılar yaşıyor.

Altın ve para sınırı var

Alman yasaları gereği, yolcuların beraberlerinde getirdikleri eşyaların veya takıların değeri 430 Euro'yu aşması durumunda, gümrük aramasından önce bildirilmesi zorunlu tutuldu. Nakit para için ise bu sınır 10 bin 200 Euro olarak belirlendi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme