Haftalık Çalışma Saati Değişiyor Mu?

Türk İş Kanunu'nda yapılması beklenen düzenleme ile haftalık çalışma saatlerinin düşürüleceği konusu gündeme geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

TAKİP ET

Önümüzdeki aylarda Türk İş Kanunu'nda yapılacak düzenleme ile çalışma saatlerinin düşürüleceği, genel tatil ücretlerinde ve izin günleriyle ilgili köklü değişikliklerin kapıda olduğu iddia edildi.

40 Saate Düşürülecek!

Yapılması beklenen düzenleme ile haftalık çalışma saatinin 40 saatte düşürülmesi bekleniyor. Ayrıca yapılacak düzenleme ile esnek çalışma, kısmi çalışma gibi çağın ihtiyaçlarına uygun çalışma modellerinin de getirilmesi beklentiler arasında.

İlk Sinyal Haziran Ayında Verilmişti!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan haziran ayında Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketinde yer alan esnek çalışma modeliyle ilgili çalışmalara başlanacağını, konu ile ilgili tüm taraflarla istişare içerisinde olunduğunu ifade etmişti.

Yapılacak düzenleme ile haftalık 45 saatlik çalışma saatinin 40 saate, bazı meslek gruplarındaki 48 saatlik çalışma saatlerinin de düzenleme sonrası 40 saate düşürülmesi bekleniyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme