Haftasonu kahvaltısında bu tarifi mutlaka deneyin!

Haftasonu tatili olan vatandaşlar aileleri ile mükellef bir sofrada kahvaltı yapmak istiyor. Klasik kahvaltının yanı sıra değişik tarifler denemek isteyenlere, mutlaka denenmesi gereken o tarifle geldik. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Haftasonu tatili olan vatandaşlar aileleri ile mükellef bir sofrada kahvaltı yapmak istiyor. Klasik kahvaltının yanı sıra değişik tarifler denemek isteyenlere, mutlaka denenmesi gereken o tarifle geldik.

Hem besleyici, hem de değişik bir tarif araşıyındaysanız bu tarifimiz sizin için. Sebzeler, krema, baharatlar ve yumurtanın muhteşem uyumu haftasonu kahvaltınızı şenlendirecek. Haftasonu sucuk tüketmek isteyen Kayserilileri de unutmadık. İçine eklediğiniz küp şeklinde doğranmış sucuklar da bu tarifi bambaşka bir hale getirecek. Şimdiden afiyet olsun! İşte tarifin detayları;

Malzemeler

3 patates
6 yumurta
5-6 dal dereotu
1 yemek kaşığı krema
1 kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kapari
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber ve pul biber

Hazırlanışı

Patateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım. Taze soğan ve dereotunu temizleyip ince ince doğrayalım. Kırmızı biberleri de küp küp doğrayarak sebzelerin hazırlık aşamasını tamamlayalım. Göz kararı, damak zevkinize göre pul biber, karabiber ve tuzun üzerine bir yemek kaşığı kremayı ekleyerek karıştıralım. Kremalı baharat karışımını yumurtalarla birlikte iyice çırpalım. Kapari, kıyılmış taze soğan ve dereotunu yumurtalı karışıma ilave ederek tekrar karıştıralım. Zeytinyağını teflon tavada hafifçe ısıtalım. Küp şeklinde kesilmiş patatesleri ekleyip arada bir karıştırarak pişirelim. Yumurtalı karışımı ilave edip orta ateşte her iki tarafını çevirerek pişirelim. Üçgen şeklinde dilimleyip sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme