Halaçoğlu ile Ersoy, sosyal medya üzerinden restleşti

MHP'de parti içi muhalefet sesini yükseltirken, Kayseri'de de bunun yansımaları görüldü. MHP İl Başkanı Baki Ersoy ile MHP Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu, sosyal medya üzerinden birbirlerine eleştirilerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Alparslan Türkeş'ten sonraki lideri Devlet Bahçeli'nin, 3'lü koalisyon hükümetinin ardından devlet yönetimde söz sahibi olamaması ile başlayan süreç, en son 7 Haziran seçimleri ile de başarı elde edilememesi sonrasında parti içerisinden eleştiriler ve farklı düşünceler yükselmesine kadar gitti.
Bu süreçte partideki bazı isimler de MHP lideri Bahçeli'yi kongreye davet ederek yönetimin tekrardan belirlenmesi gerektiğini dile getirirken, bu durumların ve fikir ayrılıklarının bir yansıması da Kayseri'de yaşandı. 1 Kasım seçimlerinin ardından MHP'nin Kayseri'den çıkardığı tek milletvekili olan Yusuf Halaçoğlu, MHP İlçe Başkanı Baki Ersoy ile ters düştü. Yer yer sosyal medya hesapları üzerinden karşı karşıya gelen Halaçoğlu ve Ersoy, birbirlerine eleştirilerde bulundu.
MHP Kayseri milletvekili Halaçoğlu, en son sosyal medya hesabında 'Kayseri mhp İl başkanlığı olağanüstü kongre çağrımız üzerine bana istifa çağrısı yaptı.Yorumlar aleyhlerine olunca yorumların hepsini sildi' şeklinde kendisine istifa çağrısı yapıldığını dile getirirken, MHP Kayseri İl Başkanı Ersoy'da buna cevaben; 'MHP Kayseri İl Biz ülkücü olduğumuz günden bugüne şunu net olarak öğrendik ve bildik: Teşkilatların üzerinde kimse yoktur,olamaz. Eğer böyle yaparak partimizi itibarsızlaştıracağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Biz kimseden korkmayız ama sayfalarımızda da hareketin liderine hakaret ettirmeyiz. Ülkücü edebe ve ahlaka bağlı kalmak kaydıyla taktiri ülkücü vicdanlara bırakıyorum. Kayseri İl Teşkilatı'nın emeklerini,gayretlerini hiçe sayarak böyle bir Paylaşım yapmak 'tarihe not düşmektir' Biz unutmayız...' şeklinde yanıt verdi.
Parti içerisinde yaşanan fikir ayrılıkları ve eleştiriler, kongre yapılana kadar sürecek gibi görünürken, parti içerisindeki muhalifler olağanüstü kongre düşüncesinde, Bahçeli ve yanındakiler ise olağanüstü kongreye gerek olmadığı düşüncesine ısrar ediyor. MHP lideri Bahçeli ve yanındakiler, kongrenin 18 Mart'ta 2018'de yapılacağını ve ondan öncesinin ise kendilerini ilgilendiren bir konu olmadığını dile getiriyor. Bahçeli, parti içerisinde yaşananların partiyi bölmeye ve karıştırmaya götürdüğünü savunurken, parti içindeki muhalifler ise demokrasinin gereğinin bu olduğunu ve seçimlerde elde edilen olumsuz sonuçların değerlendirilerek olağanüstü bir kongre ile bir an önce bu durumun delegelere sunulması gerektiğini ifade ediyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme