Halaçoğlu rest çekti

CHP için 'dinsiz parti' tabirini kullandığı gerekçesiyle sert eleştirilerin hedefi olan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, 'özgü gerektirecek sözüm olmadı. Sadece Allah'ın huzurunda eğilirim' dedi.

MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Deniz Baykal'ın, Meclis Başkanı seçimleriyle ilgili gündeme getirdiği iddialara cevap verirken sarf ettiği sözler siyasetin bir numaralı gündeme olmaya devam ediyor. Halaçoğlu açıklamasında, 'Biz eğer Sayın Baykal'ı desteklemiş olsaydık, kamuoyunda şunlar yansıtılacaktı: 'Siz Baykal'ı seçtiniz, bir muhalif adı altında' AKP'nin tabiriyle 'dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi' ifadelerini kullanmıştı.
Halaçoğlu'nun bu sözleri üzerine, CHP'den art arda tepki açıklamaları gelirken, AK Parti adına da Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç, 'Allah aklınıza zarar vermesin. Hiçbir parti böyle düşünmez. Herhalde Sayın Bahçeli gereğini yapar' diyerek tepkisini ortaya koydu.
MHP'nin diğer Grup Başkanvekili Oktay Vural da Halaçoğu'nu eleştirirken, MHP Lideri Bahçeli ise Twitter üzerinden eleştirilerini sıraladı. Bahçeli, 'Kimin neye nasıl inandığını tayin makamı kimseye düşmeyecektir. Herkes ağzından çıkan sözlerin nereye gideceğini iyi ölçmeli, iyi tartmalıdır' dedi.
Tepkilerin artması ve olayın konuşulmaya devam etmesi üzerine Yusuf Halaçoğlu da Twitter üzerinden açıklama yapma gereği duydu. 'CHP için dinsiz diyen ben değilim. Neyle suçlanacağımızı belirttim. Herkes anlasın' mesajını paylaşan Halaçoğlu, 'Bazıları ne derse desin oyun bozuldu. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, özrü gerektirecek sözüm olmadı. Sadece Allah huzurunda rükuda eğilirim' dedi.

Bakmadan Geçme