Halk eğitimlerde ücretsiz YGS ve LYS fırsatı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Halk Eğitim Müdürlükleri'nin ortaklaşa olarak düzenledikleri eğitim seferberliği ile gençlere ücretsiz olarak YGS ve LYS imkanı sağlanıyor.

Kocasinan İlçe Halk Eğitim Merkezi'nden edinilen bilgilere göre, bu yıl ilk defa gerçekleşecek olan YGS ve LYS kurslarına ilginin ilk yıl olması nedeni ile çok fazla olmadığı, ancak zamanla duyulduğu ve başarının sağlandığının görülmesinin ardında da rağbette artış yaşanacağı dile getirildi.
KURSLAR TAMAMEN ÜCRETSİZ
Konu ile ilgili bilgiler veren Kocasinan İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, YGS ve LYS kurslarının kayıt yaptıran öğrencilere tamamen ücretsiz olarak verileceğini bildirdi. Sadece ders kitaplarından oluşan kırtasiye ücretini ilgili kuruma ödeyerek sahip olacakları kitaplara bir ücret ödemesi gerektiği bildirilen söz konusu kursların, öğrencilere ücretsiz sunulduğu belirtildi. Bu sene Kocasinan ve Melikgazi ilçelerindeki Halk Eğitim Müdürlükleri'nde sınırlı sayıda okul için düzenlenen söz konusu kursların, önümüzdeki yıl başarı sağlanması ve öğrencilerden gelen ilginin de artmasına paralel olarak yaygınlaşacağı bilgisi de verilirken, şu an itibariyle Kocasinan İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'ne YGS ve LYS için başvuran kursiyer sayısının ise 150 civarında olduğu kaydedildi.
SON KAYIT 15 EKİM
Edinilen bilgilerde, YGS ve LYS için düzenlenen kurslar için öğrencilerin kayıt yaptıracağı son tarihin 15 Ekim 2015 Perşembe günü olduğu bildirilirken, bu sınavlara girecek olan öğrencilerin de ücretsiz olarak sağlanan bu imkandan faydalanması tavsiyesinde bulunuldu. Kayıtların Kocasinan ve Melikgazi İlçe Halk Eğitim Müdürlükleri'ne yapılabileceği belirtildi.
ÖĞRETMENLER DE BAŞVURABİLİR
YGS ve LYS için düzenlenen kursların adeta bir dershane gibi hizmet vereceği bildirilerek, kursu verecek olan öğretmenlerin de bu kurslarda çalışmak için başvurularda bulunabileceği ifade edilirken, söz konusu kurslarda ders verecek olan öğretmen adaylarında aranacak koşullar içerisinde ise önceliğin, dershanede çalışmış, dershane tecrübesi bulunan adaylara verileceği paylaşıldı. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme