Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

TAKİP ET

Hamarat ev hanımlarını bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü: Soğuk Çorba (Ayran Çorbası)- Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tariflerimiz 4-6 kişiliktir…


Soğuk Çorba (Ayran Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler


3 su bardağı yoğurt
3 su bardağı soğuk su (600 ml)
1 su bardağı buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Çeyrek demet dereotu
Buz küpleri
4 su bardağı sıcak su (800 ml-buğdayı haşlamak için)

Soğuk Çorba (Ayran Çorbası) Nasıl Yapılır?

Soğuk ayran çorbası için öncelikle uygun bir kaseye aldığımız buğdaylarımıza üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve 1 gece bu şekilde bekletelim.

1 gece beklettiğimiz buğdayları sarı suyundan arındırmak için süzelim ve güzelce yıkayalım.

Daha sonra buğdayları uygun bir tencereye alıp sıcak suyu ilave ettikten sonra yaklaşık 30 dakika haşlanmaya bırakalım.

Sürenin sonunda yeterince pişen buğdayları ocaktan alıp süzelim ve ilk sıcağının çıkması için bekletelim.

Beklerken tarifte kullanacağımız dereotunu ince ince kıyalım.

Büyük bir karıştırma kabına yoğurt ve soğuk su alarak ayran kıvamına gelene kadar çırpalım.

Hazırladığımız ayrana tuz, kuru nane ve ince ince doğradığımız dereotunu ekleyip tekrardan çırpalım.

Daha sonra haşlanmış buğdayı, haşlanmış nohut ve haşlanmış kuru fasulyeyi ekleyip çorbamızı güzelce karıştıralım. Bu aşamada çorbanızın daha soğuk olmasını isterseniz buz küpleri de ilave edebilirsiniz.

Hazır olan soğuk yoğurt çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!

Soğuk çorba nasıl yapılır? Püf noktaları


Yarma bir diğer ismiyle aşurelik buğdayın daha kolay pişmesi için bir gece önceden suyla ıslamanız gerekir.
Tarifte önceden haşlayıp buzluğa attığınız nohutları kullanabilirsiniz.


Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler


3 adet kabak
1 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 küp veya çay kaşığı şeker
Yeterince tuz
2 su bardağı su

Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Kabaklar uzunlamasına 4 e bölünerek iri küp şeklinde doğranır. Soğan ve biber yemeklik doğranır. Tencereye yağı koyup önce soğan pembeleşene kadar kavrulur, biberler eklenip biraz daha kavrulur salça tuz ve baharatlar da eklenir, en son kabak eklenip üzerini geçecek kadar su koyulup 20 dk pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme