Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?
Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.
Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü : Tepsi Kebabı – Pirinç pilavı – Közlenmiş Patlıcan Mezesi Tariflerimiz 4-6 kişiliktir…
Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo kıyma
2 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
1 tane kapya biber
3 tane domates
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı isot
Üzerine;
Domates
Biber
4 adet patates
Salçalı Sos İçin;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Kebap İçin kıymayı derin bir kap içerisine alalım.
Üzerine minik minik doğradığımız soğan, biber, maydanoz, kabuğunu soyalım ve doğradığımız domatesle beraber baharatları ekleyip yoğuralım, malzemeler iyice karıştırmaya özen gösterelim.
Tepsiye bir santim kalınlığında olacak şekilde elimizle bastırarak kıymayı yerleştirelim.
Üzerine yuvarlak dilimlediğimiz patates, domates ve biberleri dizelim.
karıştırma kabında salçayı suda eritip yemeğimizin en üstüne gezdirelim.
Son olarak yemeğimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında patatesler iyice pişip üzerleri kızarana dek yaklaşık 40 dakika pişirelim. Pişen tepsi kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.
4-6 Kişilik Pilav Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı baldo pirinç
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
3 çay kaşığı tuz
Pilav Nasıl Yapılır?
Pirinçleri yıkadıktan sonra 5 dakika suda bekletelim
Tereyağını sıvı yağ ile birlikte tencerede eritelim. Ardından arpa şehriyeleri ekleyip kavuralım.
Renk alan arpa şehriyelere süzülmüş pirinçleri ekleyelim ve yaklaşık 2 dakika daha kavuralım.
Sıcak suyunu ve tuzunu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
Orta ateşte yaklaşık 15 dakikada pişmiş olacak. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakalım. Daha sonra servis edip afiyetle yiyebiliriz.
Közlenmiş Patlıcan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
5-6 adet patlıcan
4-5 yemek kaşığı yoğurt veya süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
Üzerine;
Tereyağı
Sıvı yağ
Pul biber
Közlenmiş Patlıcan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak, patlıcanlar ister fırında ister odun ateşinde közleyelim.
Kabukları sayarak, küp küp doğrayalım.
Tavaya tereyağı ve sıvı yağ koyalım.
Üzerine sarımsaklar ekleyelim ve kavuralım.
Patlıcanlar da ekleyelim ve tuzu ayarlayarak, 5 dk daha kavuralım.
Ayrı bir kapta, yoğurt ve mayonez karıştıralım.
Kavrulan patlıcanlar da biraz dinlendikten sonra, yoğurtlu karışıma ekleyelim
Üzerine tereyağı, sıvı yağ ve pul biber yakılarak gezdirelim.
Başka öneri için bu linke TIKLAYINIZ