Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

TAKİP ET

Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.
Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü: Yoğurtlu mantı çorbası, yaprak sarması, kardelen pastası.

Mantılı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler:

Çorba için:

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı mantı
1,5 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
Yaklaşık 8 su bardağı kadar su
Üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
Tuz

Mantılı Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak büyük bir tencereye suyumuzu alalım, kaynamaya bırakalım ve haşlanmış nohudu ve mantıyı ilave edip haşlayalım. Geniş bir kaba yoğurdu, unu ve yumurtayı alalım ve pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpalım. Tenceredeki sıcak sudan bir kepçe yardımıyla azar azar ilave edelim. İlave ederken çırpmaya devam edelim. 3 kepçe kadar suyu yavaş yavaş ilave edelim ve nohut ile mantının olduğu tencereye yoğurdu çırpa çırpa ilave edelim. Bu aşamadan sonra karıştırmaya devam edelim ve kaynayınca altını kapatalım. Küçük bir tavaya tereyağını ilave edelim, rendelenmiş sarımsağı ekleyelim ve kızarınca nane ile pul biberi ekleyelim, karıştırın. Çorbanın üzerine tereyağını gezdirin ve çorbayı karıştırın. Damak zevkinize göre tuz ilave edin. Afiyet olsun.

Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler:

500 gram Tokat yaprağı (salamura)
1 adet limon
Zeytinyağı
İç harcı;
2 orta boy kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
Maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon
Nane
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

Salamura yaprakları 2-3 dakika sıcak suda bekletelim, yıkayıp suyunu süzmesini bekleyelim.
Geniş bir kabın içerisine soğanları rendeleyelim.
Üzerine zeytinyağı ekleyelim.
Pirinçleri yıkayıp kabın içerisine ekleyelim.
Baharatları, salçayı ve tuzu da ilave ettikten sonra maydanozları da ekleyip karıştıralım.
Yaprağın geniş kısmına iç harçtan biraz ekleyip rulo gibi iki yanından kapatarak saralım. Sardığımız yaprakların üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri ekleyip, yaklaşık 5-6 su bardağı kadar sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirelim. (Üzerine sarmalar dağılmasın diye tencere kapağından biraz küçük ebatta bir kase kapatabilirsiniz.)
Afiyet olsun…

Kardelen Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Islatmak için;
600 ml süt
1 paket krema

Krema için;
1 litre süt
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
80 gram beyaz çikolata
1 paket krema

Arası ve üstüne;
Antep fıstığı
Beyaz çikolata
Hindistan cevizi

Kardelen Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırpalım.
Su ve yağı ekleyip çırpalım, kuru malzemeleri ekleyip spatula ile karıştıralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz borcama kek harcını dökelim, 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Islatmak için süt ve kremayı iyice çırpıp dolaba koyalım.
Tencereye süt, şeker, nişasta ve unu alıp sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim. Daha sonra ocaktan alıp beyaz çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Ilındıktan sonra kremayı ekleyip mikserde çırpalım. Soğuyan keki enlemesine ortadan keselim ve borcama alalım. Keki ıslatmak için kremalı sütün yarısı ile keki ıslatalım. Arasını açtığımız kekin içine pasta kremasını dökelim ve yayalım, daha sonra arasına Antep fıstığı ve beyaz çikolata parçacıkları ekleyelim. Kekin diğer yarısını üzerine koyup kapatalım. Keki kalan süt ile ıslatalım ve üzerine kalan kremayı dökelim. Süslemek için Antep fıstığı, beyaz çikolata ve Hindistan cevizi serpiştirip dolaba kaldıralım.
En az 3-4 saat dinlendirelim.
Afiyet olsun.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme