Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

TAKİP ET

Hamarat ev hanımlarını bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü: Taze fasulye, Pilav ve Cacık… Tariflerimiz 4-6 kişiliktir…

4 Kişilik Pilav Tarifi İçin Malzemeler

1,5 su bardağı baldo pirinç
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
3 çay kaşığı tuz

4 Kişilik Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

Pirinçleri bol suda yıkayın ve en az 5 dakika suda bekletip fazla nişastasını salmasını sağlayın. Tereyağını sıvı yağ ile birlikte tencerede eritin. Ardından arpa şehriyeleri ilave edip kavurun. Renk alan arpa şehriyelere süzülmüş pirinçleri ekleyin ve 2 dakika daha kavurun. Sıcak suyunu ve tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın. Orta ateşte yaklaşık 15 dakikada pişmiş olacak. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra servis edin, afiyet olsun!

Taze Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

600 gr taze yeşil fasulye (çalı fasulye kullandım)
2 adet domates
1 adet soğan
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı (veya sıvı yağ)
1,5 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su

Taze Fasulye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Yeşil fasulye yemeği için öncelikle zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından salça, doğranmış domatesler ve baharatları da ekleyip bir iki dakika kavuralım. Yıkayıp ortadan ikiye kestiğimiz ve dilimlediğimiz fasulyeleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Fasulyeler renk değiştirip yumuşamaya başlayıncaya kadar kavuralım. Fasulyenin hızlı pişmesi için suyunu eklemeden iyice kavurmak önemli. Pişme süresi fasulyenin cinsine göre değişir, çatal kolay batıyorsa ve gıcırdamıyorsa yumuşamış demektir :) Ben çalı fasulye kullandım bu arada, enli bir fasulye olduğu için ortadan da dikine kesiyorum, siz nasıl tercih ederseniz. Kavururken tencereyi kısık ateşe alıp kapağı kapatmayı unutmayın. Yeterince taze güzel bir fasulye ise su eklemeye gerek kalmadan kendi suyu ile kavrulurken bile pişebilir. Tuzunu ayarlayalım, yeşil fasulye yeterince kavrulunca sıcak suyunu ekleyip pişmeye bırakalım. Arada bir fasulye alıp ısırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Ocağı kapatınca 15-20 dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim. Taze fasulye yemeğini sıcak olarak da ılık olarak da servis edebilirsiniz. Zeytinyağlı gibi soğuk servis etmek isterseniz salça eklemeden aynı şekilde pişirebilirsiniz.

Cacık Tarifi İçin Malzemeler

4 adet büyük salatalık
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 su bardağı soğuk su
Bir tutam dereotu (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane

Cacık Tarifi Nasıl Yapılır?

Salatalıkların kabukları soyalım ve rendenin kalın tarafı ile bir kap içine rendeleyelim. Geniş bir kasede yoğurt, soğuk su ve rendelenmiş sarımsağı bir tel karıştırıcı ile çırpalım.. Üzerine salatalıkları ve ince kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştıralım. İsteğe bağlı olarak dereotunu eklemeyebilirsiniz. Üzerine tuz ve naneyi de ilave ederek tekrar karıştıralım. Dilerseniz taze nane kullanarak da bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Hazırladığımız cacığı servis kaselerine alalım. Üzerine zeytinyağı gezdirip dereotu ile süsleyelim. Cacıklarımız servise hazır. Afiyet olsun!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme