Hanımlar dikkat! Bakanlık kesenin ağzını açtı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadınlara yönelik destek ödemelerine dair detayları paylaştı. Peki başvuru şartları neler? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Son yıllarda öne çıkan ekonomik sorunlarla birlikte vatandaşlara destek ödemeleri de artış gösterdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadınlara karşılıksız nakit desteği sağlayacak. Destek ödemesi kapsamında kadınlara 4 bin TL ödeme yapılıyor.

Mayıs ayı ödemeleri geçtiğimiz günlerde hesaplara yatırılırken gözler haziran için belirtilen ödemelere dikildi. Destek kapsamında kadın vatandaşlara 4.000 TL tutarında ödemeler yapılıyor. Başvuru işlemleri ise e-Devlet sistemi üzerinden yapılıyor.

Başvurunuzun onaylanması halinde kadın vatandaşlara 4.000 TL tutarında destek ödemesi veriliyor. Ödeme ise PTT şubelerinde T.C kimlik numaraları ya da PTT kartı ile destek ödemesinden yararlanabilecek.

Devlet destekli 4.000 TL ödemelere dönecek olursak, başvuru şartlarının ciddi koşullar olmaması sebebiyle son aylarda ilgi görmekte. Kadın destek ödemesini almak için öncelikle e-devlet hesabınıza giriş yapıyorsunuz. Ardından arama butonuna ‘'Kadınlara Yardım'' sekmesine tıklıyorsunuz. Açılan formu doldurmanız halinde 10 gün içerisinde olumlu ya da olumsuz dönüş yapılıyor.

Başvurusu olumlu olan kadınlara 4.000 TL nakit ödeme banka hesaplarına yapılıyor. Bazı durumlarda Sosyal Yardımlaşma kaydı istenebilmektedir. Kaydı e-devlet üzerinden tamamladıktan sonra, çeşitli devlet desteklerine başvuru yapabilmektesiniz.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme