Hastalara Büyük Müjde - Ücretsiz Olacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun devrim niteliğinde bir düzenlemeye imza attığını açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilacı daha geri ödeme listesine dahil ettiğini açıkladı. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, SGK'nin geri ödeme listesini genişleterek yerli üretimi teşvik ettiklerini belirtti.

Bakan Işıkhan açıklamasında, ‘Sosyal Güvenlik Kurumumuzun yaptığı düzenleme ile 30'u yerli üretim olmak üzere toplam 39 ilaç geri ödeme listesine alındı. Bu ilaçların hastalarımıza şifa getirmesini ve vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür sunmasını diliyorum,' dedi.

Geri ödeme kapsamına giren ilaçlar arasında grip aşısı, immünglobulin, kronik böbrek yetmezliği ilacı, kronik immün trombositopenik purpura tedavisi için ilaçlar ve antibiyotikler bulunuyor. Bu düzenleme ile hastalar, bu ilaçlara ücretsiz olarak erişim sağlayabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından yapılan düzenlemeyle 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilacı daha geri ödeme listesine aldık.

İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim.https://t.co/JmD98Qdbp2 pic.twitter.com/VUKSqRWZKy — Prof. Dr. Vedat Işıkhan (@isikhanvedat) August 19, 2024

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme