Havuçlu Muhallebili Cevizli Kek Tarifi - Lezzet ve Sağlık Buluşması

Havuçlu Muhallebili Cevizli Kek Tarifi, misafirlerinizin beğenisini kazanacak ve sofranızın yıldızı olacak. Hem görüntüsüyle, hem de tadıyla tüm ilgiyi üzerinize çekecek. Ayrıca, Havuçun vitamin ve lif zenginliği ile sağlığınıza katkı sağlarken ceviz içinde bulunan omega-3 yağ asitleri ve yaşamlar sayesinde sağlığınıza da katkı sağlayacak. Detaylar, haberimizde…

Havuçlu Muhallebili Cevizli Kek tarifi ile damak zevkinize şölen yaşatmaya hazır mısınız? Bu nefis kek, lezzetiyle adeta kalbinizi fethedecek. Ayrıca içindeki ceviz, sağlık dolu faydalarıyla da sizi şaşırtacak. Misafirlerinize sunabileceğiniz bu özel tarife, kolay yapımı ve içeriğiyle tadıyla hem gözlerini hem de midesini doyuruyor. İşte herkesin bayılacağı Muhallebili Cevizli Kek Tarifi:

Muhallebili Cevizli Kek Malzemeleri:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilin (veya 1 çay bardağı vanilya özütü)
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı rendelenmiş havuç

Muhallebi İçin:
2.5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı pudra şekeri

Havuçlu Muhallebili Cevizli Kek Yapılışı:
Fırını 180 cihazını ayarlayın ve kek kalıbını yağlayıp unlayın.
Yumurta ve toz şeker mikserle iyice çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Unu, vanilini ve kabartma tozunu ekleyin karıştırın.
Rendelenmiş havuç ve ceviz içini ekleyin spatula ile karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba yerleştirin ve eşit şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kontrollü olarak pişirelim, sonrasında kürdan testiyle kekin pişip pişmediğini kontrol edin.
Kek piştikten sonra devamını soğumaya bırakın.
Muhallebi İçin:
Önce sütü, unu nişastayı, şekeri ocağa alıp koyulaşana kadar karıştıralım.
Muhallebi kıvamına gelince, vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip, ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Eğer daha pürüzsüz bir muhallebi istiyorsanız, mikserle 2-3 dk. Çırpalım.
Pişen muhallebiyi ocaktan alıp biraz soğumaya bırakın.

Servis:
Soğuyan kekin üzerine muhallebiyi bitirme ve eşit şekilde yayın.
Üzerini pudra şekeri ile süsleyin.
Dilimleyip servis yapın ve enfes Muhallebili Cevizli Kek'in tadını çıkarın.
Bu muhteşem tarife, misafirlerinizin beğenisini kazanacak ve sofranızın yıldızı olacak. Hem görüntüsüyle hem de tadıyla tüm ilgiyi üzerinize çekecek. Ayrıca, ceviz içinde bulunan omega-3 yağ asitleri ve yaşamlar sayesinde sağlığınıza da katkı sağlayacak.

Bu nefis Havuçlu Muhallebili Cevizli Kek tarifi ile hem lezzetin, hem de sağlığın keyfini çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!

Muhallebili Kek, Kolay Kek Tarifi, Sağlıklı Tarifler.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme