Havuçlu Rulo Tarifi – Pratik Tatlı Tarifi
Havucun en güzel hali, havuçlu rulo tarifini denemeden geçmeyin. Hem pratik hem hafif havuçlu rulo tarifimiz lezzetiyle damaklardan silinmeyecek. Tarifin detayları haberimizde…
Tatlıyı güzel yapan havuç mu yoksa havucun en güzel hali olan rulo tarif mi biz karar veremedik, o yüzden seçimi size bırakarak mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Bu hafif lezzet damaklarınızda kalacak. İşte tarifimizin detayları;
Malzemeler;
3,5 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı rondodan geçirilmiş petibör bisküvi
1 su bardağı rondodan geçirilmiş ceviz
Yarım çay bardağı hindistancevizi
Üzeri için;
Toz fıstık
Hazırlanışı;
Havuç ve şekeri tavaya alalım, ocakta orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim, ve ardından soğumaya bırakalım,
Soğuyan havucun üzerine bisküvi ve cevizi ekleyip iyice karıştıralım,
Tezgaha serdiğimiz streç folyonun üzerine hindistancevizi serptikten sonra havuçlu karışımı üzerine kaşıkla yayalım,
Streç film yardımıyla sıkıca rulo şeklinde saralım,
45 dakika dondurucuda dinlendirdikten sonra, verev şekilde keselim,
Üzerini toz fıstıkla süsleyip servis edelim.
Lezzetli ve pratik tarifimizi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.