Hayırsever Kayseri, engelli istihdamında da hayırsever çıktı

Kayseri'nin 2015 yılında toplam engelli kontenjanının da üzerinde engelliye istihdam sağladığı ortaya çıktı.

Türkiye İş Kurumu'ndan (İŞKUR) öğrenilen bilgilerde, Kayseri'de mevcut olan zorunlu engelli istihdamı kontenjanında işyeri sahiplerinin, söz konusu kontenjan miktarının da üzerinde istihdam sağladığı görüldü.
ZORUNLU KONTENJAN 2 BİN 124, İSTİHDAM 2 BİN 371
İŞKUR'un paylaştığı bilgilerde, Kayseri'deki iş yerlerinin çalıştırmakla yükümlü olduğu engelli sayısı miktarında toplam 2 bin 124 kontenjan bulunurken, Kayseri'de ise istihdam edilen engelli miktarının toplam 2 bin 371 olduğu dikkat çekti. Buna göre Kayseri'de iş yerlerinin engelli kontenjanından toplam 247 engelli daha fazla gönüllü olarak istihdam sağladığı görüldü. Kayseri bu oranla engelli istihdamında da, kendinden hayırsever şeklinde söz ettirdi.
DURUM ÖZELDE DE KAMUDA DA AYNI
Engelli istihdamında gönüllü olarak fazladan istihdam gerçekleştiren Kayseri'de söz konusu durumun özel sektörde de, kamuda da aynı olduğu ve kontenjandan fazla engelli istihdamı yapıldığı belirlendi. Buna göre kamuda toplam 168 engelli istihdamı sorunlu olarak kontenjanda yer alırken Kayseri'de 201 çalışan engelli bulunduğu, özel sektörde de 2 bin 124 engelli istihdamı zorunlu iken toplam 2 bin 371 engelliye iş verildiği kayıtlara geçti.
Kayseri bu rakamlarla, iller arasındaki fazladan engelli istihdamında en üstlerde yerini aldı.
TÜRKİYE'DE DURUM KAYSERİ'NİN AKSİ
Engelli istihdamında zorunlu olan kontenjanın üzerinde istihdam yurt genelinde ise Kayseri'nin aksi oldu. Buna göre toplam 99 bin 262 iken, istihdam edilen engelli sayısının ise 84 bin 370 olduğu görüldü. Özel sektörde durum böyle iken, kamuda ise zorunlu kontenjandan fazla istihdam yaşandığı bildirildi. Rakamlar şöyle gerçekleşti, kontenjan 8 bin 432, istihdam 10 bin 696. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme