Herkes bu tarifi arıyor – Kadayıfpare tatlısı

Son dönemin en popüler tatlısı Kadayıfpare tarifini sizler için hazırladık. Kadayıf ve irmikli hamurun mükemmel uyumu, şerbetle buluşarak bu tatlıda bir araya geldi. İster bayrama, ister iftar sofralarına hazırlanabilecek bu tatlının tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Son dönemin en popüler tatlısı Kadayıfpare tarifini sizler için hazırladık. Kadayıf ve irmikli hamurun mükemmel uyumu, şerbetle buluşarak bu tatlıda bir araya geldi. İster bayrama, ister iftar sofralarına hazırlayabilirsiniz.

Son zamanların en popüler tatlı tariflerinden biri olan Kadayıfpare, şerbetli tatlı sevenler için harika bir tatlı deneyimi sunuyor. Kadayıf ve irmikli hamurun buluştuğu bu lezzet, dışı çıtır içi ise yumuşacık dokusuyla damakları şenlendirecek. İşte tarifin detayları;

Malzemeler

125 gram margarin
Yarım çay bardağından az fazla sıvı yağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
3 su bardağına yakın un

Üzeri için ekstra 1 su bardağı kadar kavrulmuş kadayıf

Şerbeti için

3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon

Hazırlanışı

İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Çünkü tatlımız sıcak, şerbetimiz soğuk olacak. 3 su bardağı şekeri 3,5 su bardağında kaynatalım. Kaynamaya başlayan şerbete 2-3 damla limon sıkarak 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.

Margarin, yoğurt, yumurta, sıvıyağı, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı uygun bir karıştırma kabında elimizle bir güzel karıştıralım. Karışımın üzerine bir su bardağı kavrulmuş kadayıf ve ceviz içini ekleyelim. Bir tur daha karıştıralım. Ardından ununu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde paralar koparıp elimizde yuvarlayalım. Yuvarladığımız hamurları kavrulmuş kadayıfa bulayarak borcama yerleştirelim. 180 derece önceden ısıttığımız fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim. Çıkan tatlı hamurlarının üzerine soğuk şerbeti dökelim. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme