Herkes Şokta! Kayseri'de Kuyumcular Boşaldı

Kayseri'de yaz boyunca hem gurbetçilerin hem de yerli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kazancılar Çarşısı'nda bulunan kuyumcular, adeta sessizliğe büründü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

TAKİP ET

Kayseri'de yaz boyunca hem gurbetçilerin hem de yerli vatandaşların yoğun ilgisiyle hareketlenen Kazancılar Çarşısı, yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte sessizliğe büründü. Gurbetçilerin Kayseri'ye gelmesiyle çarşıdaki kuyumculara ve dövizcilere akın eden vatandaşlar, yatırım amacıyla özellikle altına yöneldi. Ancak uzun süren bu hareketlilik yerini sakinliğe bıraktı.

Birçok kişi okul masraflarına yöneldi

İddialara göre, birçok kişi yatırım yapmak amacıyla ellerindeki parayı altına çevirdi. Ekonomistler de uzun vadeli yatırım düşünenlere altın alıp beklemelerini tavsiye etmişti. Ancak altın fiyatlarındaki dalgalanmalar, birçok yatırımcıyı tedirgin etti. Kayseri'deki bir kuyumcu, Kayserililerin genellikle altın bozdurduğunu ve okulların açılmasıyla birlikte vatandaşların paralarını okul masraflarına yönlendirdiğini belirtti.

‘Beklediğimiz hareketliliği göremedik'

Kuyumcu; ‘Kredilerin açılmasıyla işlerimizin de açılacağını düşünüyoruz. Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar insanlarda paniğe yol açtı. Fiyatlar yükselince hemen bozdurmaya geliyorlar. Şu an fiyatlarda düşüş var ve insanlar beklemeye geçti. Gurbetçiler geldiğinde bize yöneliyor, ancak bu yaz onlardan beklediğimiz hareketliliği görmedik' ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme