Heyecanlandıran ehliyet müjdesi – Artık bunları yapabilirsiniz!

Ehliyet alacakları yakından ilgilendiren müjdeli haber geldi. Artık bunları yapmanıza izin verilecek. Yapılan değişiklik milyonlarca sürücü adayını heyecanlandırdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Ehliyet alacakları yakından ilgilendiren müjdeli haber geldi. Artık bunları yapmanıza izin verilecek. Yapılan değişiklik milyonlarca sürücü adayını heyecanlandırdı.

Milyonlarca sürücü adayını ilgilendiren müjdeli haber geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Karara göre, başvurduğunuz ehliyet türüne göre belirlenen yaş sınırları güncelleme yapıldı.

İşte yeni yaş sınırları,

M, A1, B1 sınıfı ehliyetler için yaş sınırı 16 olarak belirlendi. M sınıfı ehliyet hafif 4 tekerli araçların kullanımına izin verirken, A1 sınıfı ise 125 cc'ye kadar olanların kullanılmasına izin veriyor.

A2, B, BE, C1, C1E, F ve G ehliyetler için ise yaş sınırı 18 olarak güncellendi. A2 Sınıf ehliyet orta büyüklükteki motosikletin kullanılmasına kadar izin verirken, BE sınıfı ehliyet B sınıfı ehliyetle birlikte römork araçların çekilmesi için kullanılıyor. C1 sınıfı ise kamyonet kullanımına izin veriyor. C1E sınıfı ehliyet de, C1 sınıfı ehliyet ile birlikte römorklu hafif kamyonları sürme yetkisini sağlıyor.

A sınıfı ehliyet için istenen yaş sınırı 20 olarak belirlendi. Bu ehliyet türü, 125 cc'ye kadar olan motosikletleri sürmeye izin veriyor.

C, CE, D1 VE D1E ehliyet için yaş sınırı 21 olarak güncellendi. C sınıfı ehliyet, büyük kamyonları sürmeye izin verirken, CE sınıfı ehliyet, C sınıfı ehliyet ile birlikte römorklu büyük kamyonları çekebilme yetkisini sağlıyor. D1 sınıfı ehliyet ise, minibüsleri ve otobüsleri sürmeye izin veriyor. D1E sınıfı ehliyet de, D1 sınıfı ehliyet ile birlikte römorklu minibüsleri ve otobüsleri çekebilme yetkisini veriyor.

D ve DE ehliyet sınıfları için ise en düşük yaş sınırı 24 olarak değiştirildi. D sınıfı ehliyet, büyük otobüsleri ve yolcu taşıyan araçları sürülmesini sağlarken, DE sınıfı ehliyet de, D sınıfı ehliyet ile birlikte römorklu büyük otobüsleri çekebilme yetkisi sağlıyor.

Yaş sınırlamalarında güncellemeleri ile gençlerin istihdamına katkı sağlanması amaçlanırken, yolcu taşımacılığı yapan firmalar için ise prosedürlerin hızlandırılması hedefleniyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme