Hırsızlık kol geziyor

Kayseri'de son günlerde hırsızlık olayları giderek artıyor. Artan hırsızlık olayları vatandaşları tedirgin ediyor. Özellikle grup alinde gezen kadın hırsızlar nedeniyle can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğunu belirten vatandaşlar hırsızlık olaylarına karşı güvenliğin artırılmasını istiyor.

Kayseri'de son günlerde giderek artan hırsızlık olayları sebebiyle vatandaşlar tedirgin. Hırsızlar zaman mefhumu gözetmeksizin farklı adreslere giderek konutlara ve iş yerlerine ait eşyaları çalıyorlar. Hırsızlar özellikle bağ evleri ve inşaat alanlarını seçiyor.

Son günlerde ise en fazla kadın hırsızların iş başında olduğu öğrenildi. Grup halinde gezen kadın hırsızlar, apartmanlara sanki misafirliğe gitmiş gibi dikkat çekmemek için şık giyinerek gidiyor. Tek tek kapı zillerine basan hırsızlar ses gelmeyen evlerin kapılarını levye yardımıyla açıp, evde soygun yapıyor. Güvenli apartmanlarda dahi vatandaşlar evini boş bırakmakta tereddüt ediyor.

Mahallede cirit atıyorlar

Eskişehir Bağları'nda meydana gelen hırsızlık olayında akşam saatlerinde gözüne kestirdikleri bir apartmanın bodrum katına giren hırsızlar dikiş makinesi, porselen takımı gibi eşyaları çalarak ortadan kayboldular. Olaydan dolayı endişesini dile getiren ev sahibi, “Akşam üzeri saat henüz 11 civarıymış olay gerçekleştiğinde. Bir kadının alabileceği şeyleri almışlar. Çocuklarımızla ya da eşimizle karşılaşmış olabilirlerdi. Herhangi birimize zarar verebilirlerdi. Bizim buralarda son zamanlarda baya arttı hırsızlık olayları. Herkes dikkatli olsun. Yetkililerden de önlemleri artırmasını istiyoruz.” diye konuştu.

>>Dilek Bayram-Selma Kösedağ

Bakmadan Geçme