Hizmeti güzelleştiriyoruz

Selçuklu Meydanı ve Anıtı tanıtım toplantısında konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, '30'un üzerinde sağlık ocağı, okul, park, cami gibi vatandaşın ihtiyacı olan projeyi yürütüyoruz ama bunun yanı sıra ilçemizde turizmi, kültür ve sanat hayatını canlandırmak için de çaba gösteriyoruz.' dedi.

HALK OYLAMASIYLA YAPILACAK

Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Palancıoğlu, turizmi canlandırmak amacıyla bir Selçuklu Meydanı ve Anıtı yapacaklarını söyledi. Palancıoğlu, 10 metre yüksekliğinde ve 15 metre genişliğinde, Selçuklu'nun simgesi olan 'çift başlı kartal' biçiminde yapılacak anıtın yapılıp yapılmamasına vatandaşın karar vereceğini belirtti.

30'UN ÜZERİNDE PROJE DEVAM EDİYOR

Belediye olarak önceliği, vatandaşın ihtiyaç duyduğu okul, sağlık ocağı, cami, Kur'an kursu, park, sosyal tesis gibi alanlara verdiklerinin altını çizen Palancıoğlu, 'Şu anda yürüttüğümüz 30'un üzerinde, doğrudan vatandaşın ihtiyaç duyduğu projemiz var. Ama bunun yanı sıra ilçemizi güzelleştirmek ve turizmi canlandırmak için de projeler yürütüyoruz.' dedi.

İlçede rutin belediyecilik hizmetlerinin aksamadan sürdüğünü belirten Palancıoğlu, 'Seçimde vaat ettiğim 22 proje vardı. Onları yapacağız, sözümüz yok. Ama öncelikle vatandaşın ihtiyacı olan ama doğrudan belediyenin vazifesi olmayan, ilgili kurumların görevi olan ama vatandaşın hararetle beklediği okul, sağlık ocağı, Kur'an kursu, park, sosyal tesis gibi yatırımların onlarcasını hayata geçiriyoruz. Geçen günlerde biliyorsunuz KANKA Derneği'nin yaptığı tesise Belediye olarak 3 milyonun üzerinde katkımız oldu. 14 okul yatırımı devam ediyor. Hiçbiri bizim sorumluluğumuz değil ama biz uğraşıyoruz, vatandaşın ihtiyacı karşılansın diye. 7 adet sağlık ocağının yapımıyla ilgili protokol imzaladık. Bir kısmının önümüzdeki günlerde temeli atılacak, bir kısmının inşaatı yükseliyor. 10'un üzerinde cami ve Kur'an kursu yatırımında bizzat aktif rol alıyoruz. 30'un üzerinde acil Melikgazi'nin ihtiyacı olan ama asl,i görevimiz olmayan tesislerin yapımında bizzat arkadaşlarım da ben de gece gündüz çalışıyoruz. 2024 Mart'a geldiğimizde Melikgazi'nin ASM'ye ihtiyacı kalmayacak, hepsini bitirmiş olacağız. Çifte eğitime geöçtiğimiz için okul ihtiyacı olan yerler tespit ettik, peyderpey onları yapıypruz. Türkiye'de ilk kez pandemi döneminde 80 günde 80 park dedik ve bunu başardık.' diye konuştu.

ÇİFT BAŞLI KARTAL ANITI SELÇUKLU'YU SİMGELEYECEK

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, kültür ve turizm faaliyetlerini de önemsediklerini kaydeden Palancıoğlu, ilçede Selçuklu kültürünü tekrar anımsatmak ve geleceğe miras bırakmak amacıyla öncelikle bir Selçuklu Meydanı ve Anıtı yapılmasına karar verdiklerini söyledi. Palancıoğlu, halk oylamasıyla yapımına karar verilecek olan meydan projesine dair şu bilgileri verdi: 'Kayseri'nin her bir köşesinde Selçuklu dönemine ait medreseler, camiler, hanlar, hamamları görebilirsiniz. Artık birçok alanda turizm yapılabiliyor. Bir Selçuklu simgesi olarak çift başlıklı kartal olarak projelendirdiğimiz Selçuklu Anıtı'nı sizlerle paylaşıyoruz. Turizmi bir şekilde hareketlendirmemiz lazım. Bu konuyu masaya yatırdığımız da da Büyük Selçuklu Devleti ortaya çıkıyor. Kayseri bir Selçuklu şehri. Melikgazi'miz ismini Selçuklulardan alan bir ilçe. Selçuklu eserleri ile dolu bir ilçeye hizmet veriyoruz. Bu konuda bir Selçuklu Meydanı ve Anıtı yapalım istedik. Selçuklu denince akla, samimiyet, güven, mücadele ve mütevazılık geliyor. Selçuklu birçok değere sahip. Selçuklunun çift başlı kartalı hükümeti ve gücü temsil eden bir öge olarak ortaya çıkıyor. Bu projemize henüz onay verilmedi. Kamuoyu yoklaması yaptıktan sonra bu anıt ve meydan projemizi hayata geçireceğiz. 730 metrekarelik bir alanı kaplayan, 10 metre yüksekliğinde 15 metre genişliğinde olan anıtımızın etrafında geniş bir meydan altında bir toplanma alanı ve çevresinde fotoğraf çekilebilecek alanlar oluşacak. Özellikle Anıtın arkasında Erciyes Dağı olsun istiyoruz. Kayseri'yi temsil eden bir simge olması lazım. Selçuklu Anıtının Kayseri'ye damga vurması lazım. Şehre gelen turisti bu alana çekmek istiyoruz. Selçuklu Meydanı ve Anıtının Kayserimizde yapılması kayserinin Selçuklu kenti olduğunu vurgulamak açısından önemli diye düşünüyorum. Bu vesile ile kamu oyunun takdirine sunacağız. Sosyal medyada anketler yaparak kamuoyuna Kayseri'ye yakışıp yakışmayacağını soracağız.'

ÜLKENİN İLK BAĞ MÜZESİ KURULACAK

Palancıoğlu bunun yanı sıra, Seyyid Burhaneddin Türbesi ile ilgili bir master proje, Vezir Hanı'n kiralanması suretiyle sosyal tesise dönüştürülmesi, Ekim ayında başlanacak olan Kapalıçarşı tadilatı, Gönhan'ın restorasyonu, Gesi Bağları'nda Türkiye'nin ilk bağ müzesi, Ağırnas, Koramaz ve Germir'de sokak sağlıklaştırma projesi, güvercinlikler projesi, Kayabağ'daki ilkokul ve kilisenin restorasyonu gibi çok sayıda kültür ve sanat projesi geliştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Selma Kara

Bakmadan Geçme