HSYK'nın adli ve idari yargı kararnamesi Kayseri'den 14 hakim ve savcıyı etkiledi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi'nin adli ve idari yargı kararnamesi yayınlandı. Kararname ile Kayseri'den 14 savcı ve hakiminin görev yeri değişti.

HSYK'nın kararnamesi ile Türkiye'de 784 adli ve 104 idari hakim ve savcı olmak üzere toplam 888 hakim ve savcının görev yerinde değişiklik yapıldı. Kararname ile Hrant Dink davası hakimi Rüstem Eryılmaz Şanlıurfa hakimliğine ve Balyoz davası hakimi Ömer Diken de Uşak hakimliğine atandı. İki isim de İstanbul dışı göreve gönderildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Bekir Rayif Aldemir, İzmir Savcılığı'na atandı. Manisa Başsavcısı Durdu Kavak, Uşak Savcılığı'na atandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na Fehmi Tosun atandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili görevini yürüten Harun Kodalak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi.
KAYSERİ'DEN 14 HAKİM VE SAVCI
Kayseri'de ise atamaları gerçekleşen adli yargı hakim ve savcıları şöyle oldu; Nuri Yiğit Ankara Batı C.Savcısı Kayseri C.Savcılığı, Abdurrahman Koçaslan Kayseri C.Savcısı Kayseri C.Başsavcı Vekilliği, Mustafa Arslantürk Kayseri C.Savcısı Kayseri C.Başsavcı Vekilliği, Burhan Uykun Kayseri Hkimi Yargıtay C.Savcılığı, Levent Şahin Kayseri Ağır Ceza Mah. Başkanı Afyonkarahisar Hkimliği, Ahmet Fatih Ağca Kayseri C.Savcısı Karabük C.Başsavcılığı, Mehmet Ağır Kayseri Hkimi Niğde Ağır Ceza Mah. Başkanlığı, Ömer Faruk Yıldırım Kayseri C.Savcısı Çubuk C.Başsavcılığı, Kenan Balan Kayseri İdare Mah. Başkanı Kayseri Bölge İdare Mah. Başkanlığı, Bülent Savaş Güler Gaziantep Vergi Mah. Üyesi Kayseri Bölge İdare Mah. Üyeliği, Nuriye Uykun Kayseri Bölge İdare Mah. Üyesi Ankara Bölge İdare Mah. Üyeliği, İbrahim Ethem Kalkan Kayseri İdare Mah. Üyesi Kayseri İdare Mah. Başkanlığı, Faruk Sağlam Kayseri Bölge İdare Mah. Üyesi Kayseri İdare Mah. Başkanlığı, Mehmet Oflaz Kayseri Vergi Mah. Üyesi Kocaeli Vergi Mah. Üyeliği.

Bakmadan Geçme