Hulusi Akar'dan yeni anayasa mesajı!

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar gerçekleştirdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akar İsrail'in soykırım politikasından yeni anayasa çalışmalarına kadar siyasi gündemden konuşmalar yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar yeni anayasa çalışmalarını ‘'Geleceği bugünden yönetebilecek bir anayasa'' ifadeleri ile destekledi.

Sabah YouTube kanalında konuşan Akar, çarpıcı sözlerle vatandaşların dikkatini çekti. Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin verdiği mesajlar gündem oldu.

Akar, yeni anayasa çalışmaları için slogan olabilecek sözler kullandı. Akar, ''Geleceği, bugünden yönetebilecek bir anayasa hazırlamak hepimizin görevidir.'' dedi.

Yeni anayasa çalışmalarını değerlendiren Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği esaslara bakıldığında olayın açık ve net olduğunu belirtti.

Akar, sivil, kapsayıcı, modern, yeni, tüm ihtiyaçların karşılanacağı bir anayasaya ihtiyaç olduğunu ve herkesin bunu konuştuğunu ifade etti.

TBMM'de çalışmaların devam ettiğini belirten Akar ''Quantum liderliği vs. diyoruz, oraya yakışır bir anayasadan bahsediyoruz. TBMM'de devam eden bir çalışma var. Biz de bunun takipçisiyiz. Ülkemizin gücüne, büyüklüğüne yakışır bir anayasaya kavuşmak hedefimiz." diye konuştu.

Fransız senatör ile yaptığı görüşmeden dikkat çeken bir detay paylaşan Akar, şunları kaydetti: ''Efendim kaç kişi öldü, 45 bin kişi. Kaç çocuk öldü, 17 bin. Kaç kadın öldü, 12 bin. Sadece bir rakam. Bunu bir tahayyül edip, içselleştirmek lazım. Fransız Senatöre, gözlerini kapat, torununu düşün dedim. Onun gibi 17 bin güzel çocuk öldü. O çocuklar 17 bin kez öldü. Adamcağız şaşırdı. Biz A'dan Z'ye Filistin meselesini izah ettik. Onlar 7 Ekim'e takılıyorlar. Bu saldırıların ondan başladığını düşünüyorlar. Biz, buna da itiraz ettik. Bu olay, 1903'ten, 1920'den, 1947'den, 1967'den, 1973'ten başladı.''

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme