İçine hile bulaşmamış ürün kalmamış! Görenler şok oluyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan ve ülke gündeminden düşmeyen tağşiş gıda listesine her geçen gün yenileri ekleniyor. Hile karıştırılan gıdalar arasında zeytin yağ, baharat, et ve süt ürünleri başı çekiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından güvenli gıda sitesinde yayımlanan tağşiş ve hileli gıdalar vatandaşların tercihlerin yakından ilgilendiriyor. Öyle ki en çok tercih edilen et restoranlarından, baharat markalarına, yemeklik yağ ve peynir ürünlerinde hile tespit edildi.

Baharatta boya!

Tespit edilen tağşiş ürünlerin başında ise baharat ürünlerine karıştırılan ve sağlığa zararlı boya ürünleri denk gelmektedir. Pul biber, sumak, toz biber gibi rengi ile ön plana çıkan ürünlerin içerisine daha canlı görüntü elde etmek için katılıyor.

Yağda, balda, peynirde…

Gıda denetimlerinde yapılan incelemelerde çok sayıda zeytinyağı, bal, peynir üretimi gerçekleştiren firmanın da üretimlerine hile karıştırdığı ortaya çıktı. Denetimlerde bal üretiminde glikoz şurubu, yağ üretiminde doymuş yağ, peynir üretiminde peynir altı suyu gibi usulü uygun olmayan maddeler ele geçirildi.

Vatandaşlar alışverişlerinde bakanlık tarafından yayımlanan listede yer alan ürünler hakkında artık daha detaycı davranıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme