İflasta 5. sıradayız

İflas eden ticari kuruluş ve davalarında Kayseri 5. sırada yerini aldı.

Adalet Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, iflas davalarının dosya sayısı bakımından en çok olduğu beşinci ilin Kayseri olduğu ortaya çıkarken, Kayseri ile aynı sayıda olan illerin ise Aydın ve Denizli olduğu kayıtlara geçti.
Kayseri'nin 57 iflas dosyası ile 5. sırada geldiği görülen bilgilerde, 2014 yılı içerisinde açılan iflas dosyası bakımından da toplam 18 iflas dosyası ile iller arasında yine 5. sırada yerini aldığı belirlendi.
İLK SIRADA İSTANBUL
Bakanlık tarafından verilen bilgilerde iflas dosyalarının en çok bulunduğu ilin geçmiş yıllardan devreden, yıl içinde açılan ve bir sonraki yıla devreden miktarlarının toplam 1050 adet ile İstanbul olduğu paylaşıldı. İstanbul'u ise toplam 298 iflas dosyası ile İzmir takip ederken, 3. sıradaki il ise toplam 272 dosya ile başkent Ankara oldu.
14 İLDE İFLAS YOK
Adalet Bakanlığı'nın verdiği bilgilerde Türkiye'de toplam 14 ilde iflas dosyası bulunmadığı ifade edilirken, söz konusu illerin ise; Tunceli, Şırnak, Sinop, Kilis, Kırşehir, Kırıkkale, Adıyaman, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Hakkari ve Gümüşhane gibi nüfus ve gelişmişlik açısından geride kalan iller olduğu dikkat çekti.
İflas dosyaları bilgisinde Türkiye genelinin ise toplam 2 bin 565 iflas dosyası bulunduğu görüldü. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme