İkinci el araç fiyatları düşüyor

Kayseri'de galericilik yapan Ahmet Yurtlu, ikinci el araç piyasasında fiyatların düştüğünü söyledi.

Geçen yıl ikinci el araç piyasasında yüzde 120'lere varan fiyat artışları yaşandığını belirten Yurtlu, 2020 yılının Kasım ayından itibaren fiyatların düşüşe geçtiğini belirtti.

30-40 YILIN REKOR ARTIŞI

Geçen yılki rekor artışta, tüketicinin yatırım için araç alır hale geldiğini kaydeden Yurtlu, '2020 yılında yaşadığımız rekor fiyat artışları son 30-40 yılın en yüksek fiyat artışıydı. Yüzde 120'yi bulan fiyat artışları yaşandı. bu sebepten dolayı fiyatlar muazzam bir ivme kazandı. 100 bin TL'lik arabalar, 200-220 bin TL'ye kadar yükseldi. Her şeyin bir iniş ve çıkışı var. Fiyatlar normal olmayınca artık iş yolundan çıkmıştı. Bize gelen vatandaşlara ‘Nasıl bir arabaya bakıyorsunuz' diye sorduğumuzda, binecek araç değil yatırım amaçlı araç alacaklarını söylediler. Döviz bürosundan döviz alır gibi araçlar alınmaya başlanmıştı. Durum böyle olunca bir şişkinlik oldu. O zaman vatandaşlarda kullanmayacakları araçları alınca ister istemez bir doygunluk yaşandı.' dedi.

KASIM'DA DÜŞMEYE BAŞLADI

Kasım ayından bu yana da fiyatların düştüğünü dile getiren Yurtlu, 'O günden bu yana da durağanlık ve geriye gidiş devam ediyor. 4 aydır fiyatlar her gün geri çekiliyor. Vatandaşlar eski fiyatlara bakarak şimdi ki fiyatları kabul etmiyor. Bu durumda yapılacak bir şey yok. Fiyatların geri gelmesini de kabul etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

İHA

Bakmadan Geçme