İkinci turda kaç yeni seçmen olacak?

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi cumhurbaşkanı adaylarının yeterli oy oranını sağlayamaması nedeniyle ikinci tura kaldı. Peki ikinci turda oy kullanmaya hak kazanan kaç genç olacak? İşte detaylar..

TAKİP ET

Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Türkiye; cumhurbaşkanı adayları olan Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan arasından seçimini yaptı.


2 ADAY YARIŞACAK
Cumhurbaşkanı Seçimi'nde 28 Mayıs Pazar günü ikinci tura gidilecek. Cunhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda tekrar karşı karşıya gelecek.


İKİNCİ TURDA KAÇ GENÇ OY KULLANMAYA HAK KAZANACAK?
Türkiye 14 Mayıs'ta, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına gitti. Seçmenler, 191 bin 884 sandıkta oylarını kullandı. Seçimde cumhurbaşkanı adaylarının yeterli oy oranını sağlayamaması ile birlikte, seçim ikinci tura kaldı. Buna göre Türkiye 28 Mayıs günü yeniden sandık başına gidecek. Bu oylamada salt çoğunluk aranmayacak. İkinci turda 18 yaşını dolduran 47 bin 523 seçmen de oy kullanma hakkını kazanacak.

>>Yasemin Serbez

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme