İlber Ortaylı'dan Kayseri eleştirisi: Şehrin kusurudur…

Kayseri 7. Kitap Fuarı sebebiyle Kayseri'ye gelerek konferans veren Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya Kayserililer yoğun ilgi gösterdi. Ortaylı bu sefer Kayseri'ye yönelik bir eleştirel bir açıklamada bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Kitap Fuarı'na katılmak üzere Kayseri'ye geldi. Kayserililer heyecanla bekledikleri Ortaylı'ya yoğun ilgi gösterdi. Ortaylı Erciyes Kültür Merkezi'nde konferans konuşmasında Kayseri ile ilgili eleştirisini dile getirdi.

Hayranlıkla Ortaylı'yı dinlediler!

Kayserililerin heyecanla beklediği Kayseri 7. Kitap Fuarı 12 Ekim tarihinde ziyaretçilerine kapılarını açtı. Kitap Fuarı resmen ünlü akınına uğradı. Özellikle bu tarih iple çekiliyordu çünkü Kitap Fuarı'nın 12 Ekim tarihli konukları arasında Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı da bulunuyordu.

Ortaylı'nın konferans vereceği salon tıklım tıklım dolarken, Kayserililer heyecanla beklediği Ortaylı'yı hayranlıkla dinledi.

Ortaylı'dan Kayseri eleştirisi: Tarihi dokusu korunamadı!

Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ise burada yaptığı konuşmada Kayseri'nin eski tarihi dokusunun korunamadığını söyleyerek eleştiride bulundu. Ortaylı, ‘Kayseri benim de bildiğim okumaya ve okutmaya çok meraklı bir şehirdir, bu özelliği ile tanınır. Böyle kitap kulüpleri vardır; Üniversitenin kitap kulübü. Kütüphanesi çok büyük bağışlar alır. Maalesef benim ilk defa 1963 yılında ziyaret ettiğim Kayseri'de bir doku vardı; Taş evler, mahalleler ve kültür yaşıyordu. Bu yok oldu ve şehrin kusurudur; eskiyi koruyamamak. Ama okumak güzel bir şey. Zaten ikisi bir arada olsa burası Rönesans İtalya'sını kıskandırır. Çevreyi koruyacaksınız. Gelirken kalabalık talebeler gördüm, polisler gördüm. Yürüyüş var diye düşündüm ve fuara yürüdüklerini öğrendim. Bu göz yaşartıcı bir manzaradır. Hakikaten 7 fuarın bazılarına katıldım. Büyük ilgi var. Herhalde şehrin nüfusuna bakarsak yani ziyaretçi açısından çok büyük fark görülür. Çünkü büyük şehirlerde fuarlar maalesef istediğimiz gibi gitmiyor. Çok büyük sorunlar var, idare edemiyorlar. Bu bakımdan yöneticileri ve Kayseri halkını tebrik etmek lazım' diye konuştu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme